INDÍTSD EL SAJÁT DOKTORI KARRIERED KÜLFÖLDÖN

Dokorátus külföldön

PhD külföldön
PhD külföldön

Aki nemzetközi kutatói karriert tervez, mindenképp ajánlott egy külföldi doktori képzésen való részvétel. A  nemzetközi kutatói karrier  elengedhetetlen része, hogy nemzetközi doktori környezetben szerezz tapasztalatot. Ha külföldön szeretnél doktori címet szerezni, akkor lehetőséged van Doctor of Philosophy (PhD) képzésre jelentkezni. A PhD az angolszász országokban legmagasabb tudományos végzettségnek felel meg, amit hallgatók megszerezhetnek. Egy PhD képzés általában 3-4 évig tart és meghatározott kutatói munkán alapul. Doktori diplomát bármely szakterületen lehet szerezni.

Doktorátus rövidebb idő alatt külföldön

Magyarországon és sok más országban is, a doktori képzés feltétele, hogy a jelentkező legalább egy  mesterképzést elvégezzen. Kizárólag ezek után jelentkezhet a hallgató a doktori képzésre. Amerikában és az Egyesült Királyságban a hallgatóknak lehetőségük van arra, hogy egy úgynevezett Bachelor of Honors után, egyből megkezdjék doktori programjukat. Egy Bachelor of Honors képzés 3+1 évig tart, így a hallgatók egy évvel korábban kezdhetik meg doktorátusukat anélkül, hogy egy mesterképzést elvégeztek volna. A Bachelor of Honors képzés felépítése felkészíti a hallgatókat a doktorátus mielőbbi megkezdésére.

Gyakorlatias doktori képzés: professional doctorates

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyakorlatiasabb doktori képzések külföldön. A legnépszerűbbek közé tartozik például a Doctor of Business Administration (DBA) és a Juris Doctor (JD) azaz a közgazdász doktori illetve jogi doktor képzések.

A gyakorlatiasan felépített képzések célja  szintén a doktori cím  megszerzése, középpontban az elméleti tudás gyakorlati alkalmazásával.  A PhD képzéssel ellentétben,  nem kell doktori szakdolgozatot írni.

A doktori fokozatú közgazdász képzés olyan menedzserek számára ajánlott akik több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, a jogászok számára pedig a jogi doktor képzés pályázható meg, mely olyan szakemebereknek ajánlott akik az angolszász jogrendszerben szeretnének ismereteket szerezni.