Die passende Universität für Ihr Auslandsstudium:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

ÚJ LEHETŐSÉGEK – TANULJ EGY VAGY KÉT FÉLÉVET KÜLFÖLDÖN!

Mindenki álma egy szemesztert külföldön tölteni – valósítsd meg álmaid az IEC segítségével, tanulj külföldön!

Tanulj egy vagy két félévet külföldön

Bárki eltölthet egy vagy két félévet hallgatóként külföldön. Akár alap- vagy mesterképzés alatt is áthallgathatsz valamely külföldi partneregyetemünk képzéseire.  Maga a részképzés végzettséget nem ad,  azonban a partner intézménynél szerzett krediteket elismertetheted az itthoni egyetemeden és ezáltal beépítheted magyarországi tanulmányaidba.  A hallgatók többsége a másod, illetve harmad évben tölt kint egy félévet, ezt követően hazatérnek és befejezik tanulmányaikat Magyarországon.

A megfelelő időszak megválasztása

Melyik időszak a legalkalmasabb egy külföldi szemeszter eltöltésére? Az IEC csapata leginkább a 3.,4. és 5. félévet ajánlja a külföldi tanulmányok elvégzéséhez. A megfelelő  időszak kiválasztása azért is fontos, mert az első két félév elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a hallgató megfelelő nyelvi és tanulmányi alapokkal rendelkezzen mielőtt külföldi egyetemre áthallgatna, az utolsó félév pedig már a szakdolgozat írására koncentrálódik.

Amire érdemes odafigyelni:

  • Ha szeretnél egy vagy két félévet külföldön tanulni, akkor időben kezdd el a felkészülést!Gondold át, hogy melyik félév a legalkalmasabb számodra
  • Megfelelő anyagi háttér biztosítása a legelső teendők egyike
  • Az IEC csapata lépésről- lépésre segíti jelentkezésed partneregyetemeinkre, ezért kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot legalább 8 hónappal a tervezett kiutazásod előtt

Miert érdemes külföldön tanulni?

Életre szóló élmények

Egy külföldön eltöltött félév életre szóló élményekkel gazdagítja az egyetemi éveket. A  nagyvilág és az új barátok megismerése mellett azonban olyan kihívásokkal is szembe kell nézniük a hallgatóknak,  mint a hétköznapi feladatokkal való megküzdés és a külföldi oktatási rendszer újdonságai.  A hallgatók ennek köszönhetően nagyobb önbizalommal, nyitottabb gondolkodásmóddal és önállósággal térnek vissza egy-egy külföldön eltöltött szemesztert követően. 

Értékes szakmai tapasztalatok

A külföldi egyetemen szerzett tapasztalat gazdagítja a hallgatók tudását és egyben szélesíti is a fiatalok látókörét. Ezek együttese nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hasznosítani tudják az itthon és külföldön megszerzett tapasztalataikat a későbbiekben . Mindez segíthet a szakdolgozati téma kiválasztásában és a jövőbeni karrier célok meghatározásában.

Előny a munkakeresésnél

Egy jobb pozíció betöltéséhez manapság a munkaadók nagy része elvárja, hogy a jelentkezők külföldi tapasztalattal rendelkezzenek. A külföldi félév előnyt jelent a nyelvtudás és az önállóság megerősítésében! A legfrissebb piackutatások eredményei alapján a munkaadók olyan munkaerőre vágynak, akik képesek komplex problémákat megoldani és gyorsan helyes döntéseket hozni. Ezek olyan készségek, melyeket egy  szemeszter  alatt könnyedén elsajátíthatsz és fejleszthetsz, így óriási előnyre tehetsz szert a munkaerőpiacon.

Külföldi karrier kezdete

A hallgatók többségének természetesen az is célja, hogy a külföldi tanulmányaikat követően kint helyezkedjenek el munkavállalás céljából. Egyes országok vízumszabályzata már a tanulmányok ideje alatt lehetővé teszi, hogy szakmai gyakorlatot is szerezz, ennek köszönhetően pedig könnyebben helyezkedj el tanulmányaid befejeztével a munkaerőpiacon.