Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Kepzések

Félév külföldön

A részképzés azaz a “Study Abroad“ program a legegyszerűbb formája a külföldi egyetemi tanulmányoknak. A szervezés egyszerű, a költségek pedig megfizethetőbbek a teljes képzésekhez képest. A választott külföldi egyetemen megszerzett kreditek elismertetése Magyarországon is lehetséges, ettől függetlenül minél előbb javasolt a küldő illetve fogadó egyetemekkel való kapcsolatfelvétel a témát illetően.

Beweggründe

A részképzés azaz “Study Abroad“ program a legegyszerűbb formája a külföldi egyetemi tanulmányaid megkezdésének. A szervezés egyszerű, a költségek pedig megfizethetőbbek a teljes képzésekhez képest. A választott külföldi egyetemen megszerzett kreditek  elismertetése Magyarországon is lehetséges, ettől függetlenül minél előbb javasolt a küldő illetve fogadó egyetemekkel való kapcsolatfelvétel a témát illetően. Az IEC segítségével a hallgatók az Erasmus alternatívájaként ismert “Free mover” lehetőséget is kihasználhatják külföldi tanulmányaikhoz. A “Free mover” az Erasmus programtól eltérően nem a küldő és fogadó egyetemek által kötött bilaterális szerződéseik keretein belül vehetnek részt külföldi részképzésben, hanem a saját maguk által választott egyetemek programján szerezhetnek elismertethető krediteket a rész-, az alap-, illetve a mesterképzés keretén belül. Így a diákoknak lehetősége nyílik a világ legjobb elit egyetemein továbbtanulni. Ha több információra van szükséged a partneregyetemekről, a finanszírozásról illetve a pályázásról vedd fel az IEC-vel a kapcsolatot!

Voraussetzungen

Ha részt szeretnél venni a külföldi részképzéshez legalább két félévet be kell fejezz Magyarországon. Ezenkívül az angol nyelvtudásodat is igazolnod kell.

Entscheidungsgründe

Amit korábban nehézségnek láttál könnyen az erősségeidhez kovácsolhatod. A külföldi tanulmányok segítségével kinyílik előtted a világ kapuja, tökéletesítheted nyelvtudásodat, és olyan új ismeretekre tehetsz szert, amelyekből a munkakeresés területén is profitálhatsz. A partneregyetemeink személyes odafigyeléssel gondoskodnak a hallgatókról. A diákok nagyrésze nyilatkozta, hogy nagyobb szakmai rálátást kapott szakterületére a külföldi tanulmányoknak köszönhetően.

Finanzierung

A részképzés költségeit legtöbben önerőből finanszírozzák. A tandíj minden egyetemen különböző. A tanulmányi átlagtól függően a legtöbb egyetemen lehetőség van egy ösztöndíj megszerzésére, amely csökkenti a tandíjat. Ha többet szeretnél megtudni a finanszírozás alternatíváiról lépj kapcsolatba az IEC-vel online!