Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Kepzések

Negyedév

Néhány amerikai egyetem a negyedév rendszer szerint működik. Ez akkor hasznos, ha külföldi tanulmányaidat egy félévtől kevesebb időre tervezed.

Beweggründe

Néhány egyetem az éves képzését félév helyett negyedéves rendszerben szervezi. Ez azt jelenti, hogy külföldi tanulmányaid megkezdésére négy időpont áll rendelkezésül. A trimeszterrendszerhez hasonlóan, a teljes képzést végző hallgatók számára a tanulmányi időszak lerövidül. A több tanévkezdési időpontnak köszönhetően a hallgatóknak több lehetőségük van tanulmányaik megtervezésére.

Voraussetzungen

A negyedéves tanulmányok jelentkezési feltétele megegyezik a többi külföldi tanulmányok követelményrendszerével szakiránytól függően. Meg kell vizsgálnod a vízumkérelem feltételeit, különösen akkor, ha a külföldi tanulmányok mellett szakmai gyakorlatra is jelentkezel. Bővebb információt a link alatt találsz.

Entscheidungsgründe

A klaszikus kétféléves szemeszterrendszertől eltérően a negyedéves rendszer lehetővé teszi, hogy tanulmányaid lazább ritmusban megtervezd. A negyedév esetében a jelentkezési határidő általában rövidebb, melynek köszönhetően hamarabb lehetőséged nyílik külföldi tanulmányaid megkezdésére. Érdekes lehetőség két negyedév szakmai gyakorlattal való kombinációja, amely például a Universiy of Canada, Irvine Extension képzésén lehetséges. Ebben az esetben lexikális tudásod tökéletesen kiegészítheted a gyakorlattal.

A negyedéves rendszerben működő partneregyetemeinket az alábbi linkre kattintva találod.

Finanzierung

Tandíjad finanszírozási alternativáival kapcsolatban kérdezd az IEC csapatát!