Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Kepzések

Külföldi részképzés mesterképzésen

Egy külföldi félév eltöltése mesterképzésed alatt kommunikatív készégeidet fejleszti és személyes valamint szakmai előnyöket is tartogat számodra!

Beweggründe

Egy részképzés a mesterképzésen külföldön inspiráló lehet szakmai fejlődésed szmponjából. Nyerj nagyobb rálátást a világra és szakadj ki a szürke magyarországi hétköznapokból! Az angol nyelven történő tanulmányok nagyban elősegítik nyelvi fejlődésed és kifejezőképességed. A legtöbb országban a mesterképzésnek az angol a hivatalos szaknyelve. A külföldön eltöltött időszaknak köszönhetően a mindennapi életben új kulturális ismeretekkel gazdagodhatsz, sőt akár egy másik idegennyelvben is elmerülhetsz. Közkedveltek a kedvező árú ázsiai országok és a spanyol ajkú országok képzései. Spanyolország mellett az IEC segítségével akár Argentínában, Chilében és Peruban is továbbtanulhatsz!

Voraussetzungen

Első lépésként be kell iratkoznod egy teljes magyarországi mesterképzésre és ennek következtében jelentkezhetsz egy külföldi részképzés eltöltésére. Az angol nyelvi követelmények országtól, egyetemtől és tanulmányi szakiránytól függően változnak. 

Entscheidungsgründe

Sokminden szól a külföldön eltöltött félév mellett a mesterképzésed alatt. Az IEC külföldi partneregyetemei közül biztosan találsz olyat, ahol igényeidnek megfelelően bővítheted szaktudásod. Az angolszász egyetemek változatos és innovatív szakirányaiknak köszönhetően nagy népszerűségnek örvendenek. Anglia abból a szempont is tökéletes tanulmányi célpont, hogy nyelvtudásod tökéletesítsd! A mai globalizált világgazdaságban való elhelyezkedés szemponjából meghatározó, hogy milyen szakmai és tudományos háttérrel rendelkeznek a hallgatók. A külföldi mesterképzésednek köszönhetően könnyebben veszed majd a munkaerőpiac diktálta akadályokat. A karrierépítés szempontjából fontos szociális készségeid is javulnak a külföldön szerzett tapasztalataidnak köszönhetően, gondoj csak a nemzetközi csapatmunkára!

Finanzierung

Tanulmányaid finanszírázosi lehetőségeivel kapcsolatban fordulj bizalommal az IEC csapatához. Kompentens tanácsadóink tájékoztatnak a pályázható tanulmányi ösztöndíjakról, alapítványi támogatásokról, diákhitelről és egyéb alternatívákról is, így minél egyszerűbben megkezdheted külföldi tanulmányaidat. Az Európai Unió polgárai mesterképzés mellett Nagy-Britanniában, Spanyolországban és Svájcban mellékálást illetve fizetett szakmai gyakorlatot is vállalhatnak. Tanulmánzok melleti munkavállalás az USA-ban és Ázsiában nem lehetséges viszont Kanadában és Ausztráliában sok esetben dolgozhatnak a hallgatók az egyetem kampuszán.