Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Kepzések

Mesterképzés

A külföldi mesterképzésen gyorsabban megszerezheted képesítésedet és széleskörű szakiránykínálat közül választahtsz.

Beweggründe

A mester fokozat megszerzésénél különösen javasolt egy részképzés helyett az egész képzést külföldön abszolválni. A globális munkaerőpiacon nagy előnynek számít a külföldön végzett angol nyelvű képesítés. A gyakorlatorientált nyelvi készségek mellett hasznos szocio-kultirális és interperszonális ismeretekre is szert tehetsz. A kiemelkedő angol nyelvű képzésnek köszönhetően ma már bármilyen hivatalos nyelvterületű országban tanulhatsz Ázsiától az USA-ig. A külföldi tanulmányok mellett szól, hogy olyan országokban, mint Nagy-Britannia a mesterképzésnek történelmi hagyománya van és számtalan innovatív kurzus közül választhatsz. Külföldön számos mesterképzés egy illetve másfél év alatt elvégezhető, így hamarabb megszerezheted képesítésed és elhelyezkedhetsz a munkaerő piacán.

Voraussetzungen

A külföldi mesterképzés megkezdéséhez a legtöbb esetben szükséged van egy nemzetközileg elismert alapképzés diplomájára. Szaktudásod tovább bővítheted a Master in Research program keretében, amelyet tudományos kutatómunka esetleg egy doktori disszertáció (Phd) követ. Ha a gazdaságtudományok, a mérnöki képzés vagy a jogi képzés keretén belül szeretnéd bővíteni tudásod, kérdezd nyugodtan az IEC csapatát, mi segítünk megtalálni a megfelelő mesterképzést legyen szó a Master of Engineering Management vagy a Business Law szakirányáról. A Master of Business Administration képzés nagyon magas szakmai és gyakorlati tudást biztosít. Erre a szakra nem kizárólag a gazdaságtudományi hallgatók jelentkezhetnek, más szakirányon is javasolt elvégezni, hisz kitűnő vezetési ismeretekkel látja el a diákokat.

Entscheidungsgründe

A külföldi mesterképzés rövidebb határidő alatt abszolválható. Több szakmai ok is a külföldi tanulmányok mellett szól: ha a tanult szakiránynak nemzetközi jellege van, vagy abban az országban szeretnél később munkát vállalni ahol képzésed végezted nagyobb előnnyel indulsz a külfödi tanulmányoknak köszönhetően. Az MBA képzések híresek a nemzetközi befolyásukról, az IEC-nek köszönhetően több ország színvonalas MBA képzése közül is választhatsz. Ha karriered egy befolyásos nemzetközi cégnél képzeled el, a külföldi mesterképzés elvégzése után mindenképp előnnyel indulsz.

Finanzierung

Többféle módon megszervezheted tanulmányaid finanszírozását. Az IEC ingyenesen tájékoztat a tandíjfizetés alternativáiról és feltételéről. Több egyetem ösztöndíjjal segíti a hallgatókat, valamint országtól és egyetemtől függően akár mellékállást is vállalhatsz. A diákhitel igénylése is egy lehetséges megoldás. Ha tanulmányaidat Kanadában vagy az USA-ban szeretnéd folytatni szükséged lesz tanuló vízum igénylésére, amely után könnyebben igényelhetsz munkavállalói vízumot.