Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Kepzések

PhD & Doktorátus

Egy külföldi PhD vagy doktori képzés elvégzése igazi ugródeszka karriered szempontjából!

Beweggründe

PhD és doktorandusz képzés külföldön: a szakmai karriered szempontjából meghatározó lépés. A külföldi egyetemeknek köszönhetően a legjobb kutatóintézetekben bővítheted szaktudásodat és dolgozhatod ki doktori disszertációd témáját. A legtöbb tudományos szakterület esetében előnyös, ha alapból angol nyelven írod a diplomád és teljeskörűen elsajátítod a szakirányspecifikus kifejezéseket. Nagy-Britanniában és az USA-ban például hamarabb befejezheted tanulmányaidat, mint Magyarországon.

Voraussetzungen

A PhD felvételi követelményei országtól függően változnak. Az USA és Nagy-Britannia több egyetemén lehetséges az alapképzés "Bachelor of Honours" elvégzése után PhD képzésre felvételt nyerni. Nagy-Britanniában a köztes időszakban be kell iratkozni a Master of Philosophy programába. A nyelvi feltételek egyetemtől és országtól függően változnak.

Entscheidungsgründe

Ha tudományos pályádat a gazdaság vagy a tudományok területén képzeled el külföldön, jó döntés a PhD képzésedet egy új ország kultúrájában elvégezni. A külföldi tanulmányok célpontjául választott ország és egyetem nagyban függ a szakmai érdeklődésedtől. A PhD megírásánál ki kell választani egy docenst vagy professzort, aki támogat az megírás lépéseinél, valamint az egyetem kutatási létesítményét is figyelembe kell venni. Ha többet szeretnél megtudni a külföldi PhD lehetőségéről lépj kapcsolatba az IEC csapatával!

Finanzierung

A doktori disszertáció finanszírozásához több alapítvány valamint egyetem ösztöndíjára lehet pályázni. A szakirány választása függ a doktrori disszertáció témájától. További finanszírozási lehetőség a diákhitel valamint a megtakarítás is.