Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Kepzések

Oklevelek és Diplomák

Az okleveles és diplomás képzésnek köszönhetően színvonalas gyakorlatorientált képesítést szerezhetsz külföldön!

Beweggründe

Az oklevelek és diplomák képesítésének következtében olyan egyetemi szaktudásra tehetsz szert, amely fontos lehet karriered szempontjából. A képzés orientációja országtól függően változhat. Tökéletes, ha valamilyen szakterületen mélyebb tudást szeretnél szerezni. Az IEC csapata szívesen informál az oklevelek és diplomák képzéséről. Választhatsz külföldi partneregyetemeink kínálatából, a képzés volumene a részképzés és az alapképzés között található.

Voraussetzungen

A felvételi követelmény a választott szakiránytól és országtól függően eltérő az oklevelek és diplomák esetén. A felvétel kritériuma lehet érettségi, vagy alapképzés diplomája attól függően, hogy milyen volumenű okleveles vagy diplomás képzésre jelentkezel. Kanadában ez a két fogalom erősen különbözik. A diploma általában egy kétéves szakmai orientáltságú alap fokú végzettség. Aki megszerzi ezt az alapképzést rögtön elkezdheti a posztgraduális diplomás képzést szakirányának megfelelően. Az okleveles képzés ellenben azon hallgatóknak javasolt, akik szakközépiskolai vagy gimnáziumi éretsségivel rendelkeznek vagy esetleg már van egy alapképzéses diplomájuk de más szakterületen szeretnék elmélyíteni tudásukat. 
Nagy-Britanniában a Postgraduate Certificate egy egyéves szakspecifikus képzés, a Postgraduate Diploma pedig az alapképzés után végezhető kétéves gyakorlati irányultságú képzés.
Ausztráliában a hallgatóknak lehetősége van közvetlenül az alapképzést követő félévben egy gyakorlatorientált Graduate Certificate oklevelél megszerezésére. Aki ezután a képzés után még egy további félévet elvégez megkaphatja a Graduate Diploma képesítést. 
Új-Zélandon a Graduate Diploma különösen azoknak ajánlott, akik alapképzésükkel párhuzamosan egyéb szakirányt is tanulni szeretnének. A Postgraduate Diploma pedig arra szolgál, hogy az alapképzésen megszerzett tudást elmélyíthessék a hallgatók. Mindkét képzésforma gyakorlatorientált és egy évig tart.

Entscheidungsgründe

Érdemes részt venni az oklevelek és diplomák képzésében, ha szaktudásodat gyakorlati és tudományos szempontból viszonlag rövid időn belül egy új országban szeretnéd elmélyíteni. Aki már rendelkezik egy alapképzéses diplomával, intenzívebb oktatásban részesül, mint egy részképzés és gyorsabban elmerülhet a fogadó ország új kultúrájában és nyelvében. Érdekes tanulmányi lehetőséget kínálnak az új-zélandi és a kanadai egyetemek azon hallgatóknak akik szakirányt szeretnének váltani. Az USA-ban pedig lehetőséged nyílik az éretsségi után egy-egy szakirányba belekóstolni az okleveles képzésnek köszönhetően. A kurzus végeztével sok esetben minden további nélkül alapképzésen is folytathatod tanulmányaidat.

Finanzierung

Az oklevelek és diplomák tandíjának finanszírozási lehetőségei között szerepel az ösztöndíj pályázása vagy a diákhitel kérvényezése. Mindenesetre érdemes utánajárni, hogy ez a tanulmányi továbbképzési forma a fogadó országban élvez-e támogatást. Mivel az okleveles képzések kifejezetten a gyakorlatiasságra épülnek sok esetben kombinálhatóak mellék foglalkozással. A munkavállalói engedély vízumtól is függ, amelynek kérvényezési formája az USA-ban a legkomplikáltabb. Nagy-Britanniában például nincs megkötés a munkával kapcsolatban az Európai Unió polgárainak.