Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Elit Egyetemek

Az IEC-nek köszönhetően most lehetőséged nyílik a világ legjobb egyetemein továbbtanulnod. Az Ivy League Amerikában, a Russel Group Nagy-Britanniában, a Group of Eight elit egyetemek csoportosulása pedig Ausztráliában várja hallgatóit.

Elit egyetemek

Az IEC tanácsadói személyes konzultáció segítségével, személyre szabottan választja ki  számodra a megfelelő országot, egyetemet és képzést. Mivel nagy a kereslet a neves egyetemek iránt, a jelentkezési eljárás ennek megfelelően gondosan kidolgozott lépésekből áll.

Az elit egyetemek folyamatosan bővítik program kínálatukat, ezáltal a legjobb tanulmányi feltételeket biztosítják az oktatók, a kampusz felszeretlsége, a tanulmányi programok, a szemináriumok nagysága és az oktatás személyes jellegét illetően. A tanulmányi és kutatási színvonal legfontosabb mérő eszköze az egyetemi rangsorokon elért helyezés. A felvételi követelmények általában magasabbak, mint azt a hallgatók gondolnák ami az alap és mesterképzést illeti. A rövid részképzések esetén azonban alacsonyabbak az elvárások, így egy félév erejéig mindenki belekóstolhat a kíváló egyetemi oktatásba.  Az egyetem jó hírneve azonban nem lehet kizárólagos tényező a továbbtanulási célpont kiválasztása során. Fontos a képzés minősége, a helyszín a személyes és szakmai fejlődési lehetőségek, ezért javasoljuk a személyes és szakmai tanácsadást az egyetem és a külföldi tanulmányok kiválasztását megelőzően.

USA – Ivy League

Az Ivy League eredendően az amerikai egyetemi sportszövetségek neve volt az egyetemi  sportbajnokságok idején, ma viszont az USA 8 egyetemét foglalja magába. A rangsorok élmezőnyébe tartoznak évek óta, a magas színvonalú oktatás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a társadalmi diverzitás és párbeszéd előmozdítására is. Több állami egyetem és főiskola is a Top- egyetemek közé tartozik, amelyek hírneve hasonlóan kiemelkedő. Ezek a Public Ivy egyetemek csoportjába tartoznak. Az IEC partner egyeteme a híres Columbia University, amely New York-ban található. A hallgatók részképzésre és a rövid okleveles programokra is jelentkezhetnek.

AUSZTRÁLIA – Group of Eight (Go8)

A legrégibb nyolc egyetem alkotja közösen a Group of Eight csoportot. Ezeknek az egyetemeknek nemzetközi hírnevét a kutatásban elért eredmények mellett a rangsorokon való kiváló szereplés is megalapozza. A Monash University Melbourne első számú egyeteme nagy nemzetközi hírnévnek is örvend. Legnépszerűbb szakterületek közé a gyakorlatorientált IT, Communication és Digital Arts tartozik. A University of Western Australia Perth városában található és több száz éves hagyományra tekint vissza. Bőséges a tanulmányi kínálata, amely közül az építészet, a jog, és az egészségügyi tanulmányok kiemelendők. Nugat-Ausztrália régiója a lehetőségek korlátlan tárháza, ezért az üzleti képzések tökéletes célpontja. A Queensland University of Technology Brisbane városának kiemelkedő kutatóegyeteme. Első az üzleti képzések területén, amelyek több nemzetközi akkreditációval is rendelkeznek. Az egyetem olyan szervezetekkel tartja a kapcsolatot, mint a Shell, az SAP vagy a WHO.

NAGY-BRITANNIA – Russel Group

Az angol elit egyetemek szövetsége a Russell Group, amelynek négy tagjai is az IEC partneregyetemei közé. A University of Birmingham a világ 100 legjobb egyeteme közé tartozik. Legkedveltebb szakirányai a Business Management, Marketing, Law, valamint a Social Sciences. Az itt végzett hallgatók 98%-a már a diplomázás előtt több állásajánlatot kap. A Queen Mary University of London kampuszára jellemző, hogy nagyon gondosan, személyre szabottan foglalkozik a hallgatói igényekkel, a tanár diák ráta 12:1-hez. A magas oktatási és kutatási színvonal mellett élénk kulturális és diákélet jellemzi változatos sport és szabadidős programkínálattal.

Kanada és Új-Zéland elitjei

Érdemes tudni, hogy az IEC Kanada legjobb 10 elismert egyeteme közül háromra is közvetít hallgatókat. A Maclean’s Kanada elsőszámú nemzeti hír magazinja, mely minden év márciusában értékeli az ország legjobb egyetemeit. Az egyetemek közti felmérésben a hallgatók teljesítményét, a szemináriumi csoportok nagyságát, a felvételi nehézséget, az oktatók színvonalát, a tandíj költségét valamint az egyetem hírnevét vizsgálja. Ide tartozik a University of Victoria, amely 2. helyezést ért el, az ottawai Carleton University, amely 6. helyezést ért el valamint a Lakehead University, amely 8. helyezést ért el.
Új- Zéland egyetemein is magas színvonalú oktatásban részesülnek a hallgatók. Az IEC az összes új-zélandi egyetemet képviseli, melyek közül a University of Auckland a 2014-es QS World University Ranking TOP 100-as listáján szerepelt. Ha kedvet kaptál a külföldi tanulmányokhoz, vedd fel a kapcsolatot az IEC tanácsadókkal!