Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Miért IEC

Kedves Olvasó!

Miért jött létre az IEC? Mert úgy gondoljuk minden diák megérdemli, hogy tanulmányai alatt külföldi tapasztalatra tehessen szert. Számomra is meghatározó élményt jelentett, hogy Oroszországban tanulhattam, amely megalapozta jövőbeli karrierem. Többek között ez az élmény ihlette az IEC tanulmányi közvetítő és tanácsadói szolgáltatás megalkotását, melyet 14 éve folyamatosan tökéletesítünk Németországban és 2013 óta Magyarországon is jelen vagyunk. Akkreditációink magukért beszélnek.

Az IEC 19 különböző ország színvonalas egyetemi programját képviseli. Mi a legegyszerűbb módja, hogy a világ meseszép helyein élhess és különböző kulturákat megismerhess? A külföldi tanulmányoknak köszönhetően szabadon követheted álmaid. Használd ki ezt az egyedülálló lehetőséget, bővítsd tudásod, tökéletesítsd nyelvismereteidet és alakíts ki értékes baráti és szakmai kapcsolatokat életre szólóan! Ez az élmény mind szakmai mind kulturális szempontból közelebb visz a céljaid eléréséhez. Manapság a szakmai és személyes fejlődés szemponjából elengedhetetlen a kulturális és nemzeti különbségek megértése.

Sokakat a kredit elismertetéssel járó nehézségek tartanak vissza a külföldi tanulmányaiktól. Számos hallgató tart attól, hogy a hazai egyetem nem fogadja el a külföldön végzett tárgyakat és így az egész félév ismétlésre kerül. Minden részképzés megkezdése előtt javasolt a küldő és fogadó intézménnyel konzultálni. Az IEC szakemberei hozzáférést biztosítanak az egyetemek tárgylistáihoz, mely megkönnyíti a hallgatók tárgyválasztását és egyben csökkenti a kreditvesztés kockázatát is, így teljeskörű segítségben részesülnek a diákok.

Az IEC csapata segít megtalálni a tökéletes partneregyetemet. Szeretnél a világ legjobb egyetemei egyikén továbbtanulni? Az IEC által képviselt egyetemek közül a világhíres Ivy League előkelő tagjára, a Columbia University-re is beathatod jelentkezésed! A Michigan State University, ahol igazi amerikai kampuszélet vár szintén nagyon kedvelt a hallgatói körökben. Ausztrália és Nagy-Britannia egyetemi oktatásának színvonala az egész világon ismert és sokkal egyszerűbben hozzáférhető tanulmányi célpont. Aki a napsütötte tengerpart kötetlen légkörében tanulna választhat Kalifornia vagy Ausztrália elit egyetemei közül. A szabadtéri sportok szerelmeseinek Kanada, Dél-Amerika illetve Új-Zéland a tökéletes választás. Azon hallgatók is kedvező lehetőségek közül választhatnak, akik otthonuktól nem túl messze, Európán belül tanulnának tovább.

Most már csak rajtad múlik: lépj kapcsolatba az IEC tanácsadói csapatával! Mind a jelentkezési folyamat, mind a külföldi tartózkodás szervezésében segítünk. Célunk, hogy külföldi tanulmányaid egyszerűen, és kedvező finanszírozási feltételek mellett megkezdhesd. Mondd el mi a célod és mi megtaláljuk a hozzád illő egyetemet!

HILKA LEICHT
Az IEC alapítója és ügyvezető igazgatója.