Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Mennyibe kerül külföldön tanulni?

Külföldi tanulmányok finanszírozása: Diákhitel, ösztöndíj vagy megtakarítás

2. Hogyan finanszírozd külföldi tanulmányaid

A megfelelő nemzetközi egyetem és képzés kiválasztásával megtetted az első és legfontosabb lépést a sikeres külföldi tanulmányaid felé. A következő feladat a megfelelő anyagi forrás biztosítása és előteremtése, hiszen a tandíj mellett felmerülnek egyéb költségek is mint az utazás, biztosítás és megélhetési költségek.

Fontos tiszában lenni azzal, hogy milyen költségekkel számolj a külföldi tanulmányaid során. Az IEC csapata összegyűjtötte a legfontosabb kiadásokat: 

  1. külföldi egyetem tandíja
  2. megélhetési-és utazási költségek
  3. lakhatás
  4. vízumigénylés költségei
  5. betegbiztosítás 

Érdemes időben tájékozódni a finanszírozási lehetőségekről! Országtól, szakiránytól és a képzés időtartamtól függően minden egyetem különböző tandíj rendszerrel dolgozik. A külföldi továbbtanulás olyan befektetés, ami később megtérül. Több, mint 100 partneregyetmmel dolgozunk a világ minden tájáról. Kínálunk drágább egyetemi képzéseket azon hallgatóink számára, akiknek a tandíj kifizetése nem probléma, viszont számos olyan egyetemmel is kapcsolatban állunk, ahol sokkal kedvezőbbek a tanulmányi feltételek.

Kanadában továbbtanulni például olcsóbb, mint az USA-ban. Itt az életszínvonal nagyon magas, Vancouver a legélhetőbb kandadai város, ahol több partneregyetemünk is található. Sok esetben a tanulmányi vízum részmunkaidős foglalkozás vállalására is jogosít, sőt az egyetemek gyakran kínálnak a kampuszon munkalehetőséget a tanulmányok mellett. 

Svájc képzései olyan mértékben gyakorlatorientáltak, hogy a hallgatók az első év második félévétől már szakmai gyakorlatban vesznek részt, ahol attól függően melyik iparág területén sikerül elhelyezkedniük méltányos gyakornoki fizetésben részesülnek. 

Nagy-Britanniában több diák veszi igénybe tanulmányai finanszírozására az úgynevezett “Tuition Fee Loan” diákhitelt. Ez a kölcsön az államtól igényelhető, a törlesztés a tanulmányok végeztével a sikeres elhelyezkedést követően történik, amennyiben fizetésed meghaladja a 25.000 GPB éves szinten. Higgy magadban és használd ki ezeket a nagyszerű tanulmányi lehetőségeket!

A külföldi tanulás számos pozitív hozadékkal jár. Megismerhetsz új kultúrákat, tökéletesítheted nyelvtudásod, életre szóló szakmai és személyes kapcsolatokat köthetsz továbbá olyan szakmai ajánlatot is kaphatsz, amitől életed gyökeresen megváltozik. Ne gondold túl, cselekedj!

Hogyan finanszírozhatod külföldi tanulmányaid: