Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Beiratkozás: A cél előtti utolsó állomás

Miután sikeresen felvételizett, nincs más dolga mint a felkínált helyet a fogadó egyetemen elfogadni.

Beiratkozás és vízum ügyintézés

Gratulálunk, nem sokára célba érsz! A sikeres jelentkezésedet követően, körülbelül 6-8 hét elteltével postázzuk a beiratkozáshoz szükséges adatlapokat. Amennyiben felvételt nyertél, nincs más dolgod, mint beiratkozásodat hivatalosan is megindítani.

Kétféle módon nyerhetsz felvételt a külföldi egyetemre

Az első, vagyis optimális esetben egy úgynevezett "Offer"-t állít ki neked az egyetem. Az "Offer" azt jelenti, hogy te minden felvételi követelménynek megfeleltél, és így azonnal beiratkozhatsz a kívánt egyetemre, tanulmányaidat a tervezett időpontban megkezdheted.

A másik esetben, ha egy ún. "Conditional Offer"-t kapsz, az azt jelenti, hogy te a legtöbb felvételi követelménynek megfeleltél, de bizonyos igazolásokat  vagy dokumentumokat még pótolnod kell.

Például: Ha kizárólag a nyelvvizsgád hiányzik, de emellett minden más követelménynek megfeleltél, akkor az egyetem fenntart neked egy helyet, ha a megadott határidőig pótolod a hiányzó igazolásokat.

Utolsó lépések a sikeres jelentkezés felé!

A következő fontos lépés, hogy befizessd képzésed tandíját, ezzel egyben hivatalosan is elfogadod az intézmény által kínált helyet. Ezen kívül gondoskodnod kell még biztosításról, a vízumról és a kiutazás részleteiről (repülőjegy, transzfer, szállás). Ezek után nincs más dolgod, mint a bőröndöt elővenni és bepakolni. Természetesen az IEC csapata hasznos információkkal szolgál a vízum ügyintézés, szállás keresés és a biztosítás kötéshez.