Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Külföldi tanulmányok és gyakorlat

Használd ki maximálisan külföldi tanulmányaidat és kösd össze az elméleti képzést szakmai gyakorlattal!

Motiváció

Külföldi tanulmányokkal összekötött szakmai gyakorlat: ez a párosítás különösen előnyös, hogy a tanulmányok végeztével gyorsan és hatékonyan elérd karriercéljaidat. A programnak köszönhetően a külföldön tanult elméleti tudásodat átültetheted a szakmai gyakorlatnak köszönhetően élesben tesztelheted. A külföldi tanulmányok és gyakorlatszerzés nemcsak élvezetesebb az új környezetnek köszönhetően, hanem segítség is a későbbi munkakeresés szempontjából. Ennek köszönhetően olyan szaktudásra," know-how" -ra tehtsz szert, melyet a munkáltatók is elismernek.

Feltételek

Ha többet szeretnél megtudni a külföldi egyetemi képzésekkel egybekötött szakmai gyakorlatról kérdezd nyugodtan az IEC tanácsadó csapatát! Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon sokoldalú képzésre és gyakorlatra jelentkezhetsz. Ezek az országok különösen befogadóak a nemzetközi hallgatókkal kapcsolatosan. Mind az egyetemek, mind a gyakorlati helyek között vannak különbségek. Fizetett és fizetés nélküli gyakorlat is létezik. Az USA legtöbb egyeteme fizetés nélküli gyakorlatot biztosít hallgatóinak, legtöbb esetben közhasznú szervezeteknél, amely esetében nincs szükség munkavállalói vízum igénylésére.

Döntés háttere

Ha fontos számodra a gyakorlatorientált képzés kösd össze külföldi tanulmányaidat szakmai gyakorlattal! Ebben az esetben személyes és szakmai sikerekre is szert tehetsz. A legtöbb szakterületen elengedhetetlen a megfelelő szakmai gyakorlat. Külföldi tanulmányaiddal gazdagíthatod szaktudásodat, új perspektívából szemlélheted a munkafolyamatokat és nyelvtudásod is tökéletesítheted. A külföldi tanulmányok a legtöbb esetben nemzetközi csapatmunkával járnak, ami további személyes és szakmai kompetenciával gazdagít. A külföldi gyakorlat és tanulmányok tökéletes kiindulópontként szolgálnak, ha a nemzetközi munkaerő piacon szeretnél elhelyezkedni.

Finanszírozás

A külföldi tanulmányoknak és szakmai gyakorlatnak többféle finanszírozási lehetősége van: bővebb információért lépj kapcsolatba az IEC csapatával! Az EU tagállamok országaiban, mint például Spanyolország vagy Nagy-Britannia minden további nélkül vállalhatsz fizetett szakmai gyakorlatot, amiből akár mellékállás is válhat amely anyagi hozzájárulást jelent egy teljes külföldi alap-, illetve mesterképzés elvégzésénél. 

Szerző: Hilka Leicht