Nyelvtanfolyam

A nyelvi képzés tökéletes formája a külföldi tanulmányoknak: tökéletesítsd angol nyelvtudásod, vagy sajátíts el egy teljesen új nyelvet!

Motiváció

A külföldi nyelvtanulás a leghatékonyabb módja, hogy tökéletesítsd szakmai idegennyelvi ismereteidet. A legtöbb IEC partneregyetemünk több szintű nyelvtanfolyammal várja nemzetközi hallgatóit. A legtöbb hallgató angol nyelvterületű egyetemre jelentkezik, hogy elmélyíthesse szakmai nyelvismeretét. Népszerű továbbá olyan országokban továbbtanulni, ahol az oktatási program angol nyelven történik, de az ország hivatalos nyelve például spanyol. Az IEC több latinamerikai parnteregyeteme van többek között Chilében, Argentínában és Peruban is. Ez vonatkozik többek között az ázsiai országokra is, Kínában a részképzés keretén belül tökéletesítheted az angol nyelvet a tanulmányi programoknak köszönhetően viszont a kínai nyelvben is elmerülhetsz. Szingapúrban és Malajziában az angol nyelv az alappillér, viszont nemzeti nyelvi kurzust is kínálnak.

Feltételek

A felvételi legfontosabb feltétele a motiváltság, és az elkötelezettség egy új és kultúra elsajátítására. Az IEC partneregyetemei minden szinten kínálnak kurzusokat. A szintfelmérő tesznek köszönhetően megtalálhatod a hozzád illő nyelvi tanfolyamot.

Döntés háttere

Az IEC partneregyetemek általánosan azon a véleményen vannak, hogy az európai hallgatók angol nyelvtudása elég magas szintű. Abban az esetben sincs viszont probléma, aki alacsonyabb szinten van, hisz a speciális nyelvi kurzusoknak köszönhetően gyorsan pótolhatja hiányosságát. A szakspecifikus kurzusoknak köszönhetően a diákok fejleszthetik szóbeli prezentációs készségüket valamint a szakdolgozat megfogalmazásánál az íráskészségüket. A nem angol anyanyelvű országokban érdemes élni a lehetőséggel és megpróbálni a nemzeti nyelvet elsajátítani. Aki az ázsiai országok nyelvterületén szerez extra tudást, az a munkaerőpiacon is előnnyel indul.

Finanszírozás

Aki az IEC valamelyik partneregyetemének részképzésére íratkozik be a Study Abroad program keretén belül általában extra költség nélkül veheti igénybe az egyetem nyelvtanfolyamát. A tanfolyamok nagy hangsúlyt fektetnek a kifejező készségre és az akadémikus írás elsajátítására. A többi tárgy felvétele meghatározott költségekkel jár. A finanszírozási lehetőségek közé tartozik a diákhitel valamint az egyéb támogatások kérvényezése.