Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Szakdolgozat írása külföldön

Mesterképzésed szakdolgozatát írd meg külföldi féléved alatt!

Motiváció

Mestertanulmányaid célvonalában vagy már, és szakdolgozatodhoz nemzetközi témakört választottál? Akkor jelentkezz külföldi részképzésre mesterképzésed keretében! Globalizált világunkban a legtöbb szakirány nemzetközi irányultságú. Ha külföldön írod mesterképzésed diplomamunkáját, a világ minden tájáról érkező hallgatóval cserélhetsz eszmét, amely abban is segíthet, hogy néhány területre nagyobb rávílágítást kapj.

Feltételek

Ha mesterképzésed diplomamunkáját külföldi féléved során írod, egyeztetned kell a hazai egyetemmel a vizsgafeltételekre és a krediteleismertetésre vonatkozóan. Az IEC partneregyetemei különös hangsúlyt fektetnek arra, hogy a külföldön eltöltött félév maximálisan a hallgatók szakmai fejlődését szoljálja. Néhány esetben magasabb követelményrendszerrel rendelkeznek, mint a hazai egyetem. Ha többet szeretnél tudni a követelményrendszerről, lépj az IEC-vel kapcsolatba.

Döntés háttere

Ha egyedi jelleget és nagyobb hangsúlyt szeretnél adni mesterképzésed alatt megírt szakdolgozatodnak, érdemes jelentkezned külföldi részképzésre. Használd ki a nemzetközi szféra adottságait, és kamatoztasd az itt megszerzett tudást a diplomamunkádon! Mutasd meg hozzáértő szaktudásod és írd meg a szakdolgozatodat a modern tudományok hivatalos nyelvén- angolul. Tanulmányi sikertörténetre példa, hogy több európai mérnökhallgató tett nemzetközi hírnévre szert ausztráliai tanulmányuknak köszönhetően. Aki a marketing területére specializálódik a több, mint 100 IEC partneregyetem jelentős hányadában talál számára érdekes szakirányt. A történészeknek, régészeknek valamint médiaszakembereknek pedig olyan hagyományokban gazdag egyetem ajánlott, mint a University of Winchester. Tágítsd ki látóköröd, és tanulj külföldön. Az IEC csapata segít megtalálni a hozzád illő szakirányt!

Finanszírozás

A legtöbb esetben a hallgatók pályázhatnak a külföldi egyetem ösztöndíjára. Abban az esetben, amennyiben mesterképzésed szakdolgozatát külföldi féléved alatt írod kevesebb időd marad mellékállás vállalására, kivéve ha sikerül a kampusz területén elheyezkedned. Érdemes tudni, hogy az EU tagállamok polgárai probélmamentesen dolgozhatnak a mesterképzés folyamán Spanyolországban, Nagy-Britanniában és Svájcban is. Az USA-ban és az ázsiai országokra nem vonatkozik ez a feltétel, viszont Kanadában, Új-Zélandon és Ausztráliában félállásban dolgozhatnak a diákok a kampusz területén.

Szerző: Hilka Leicht