Szakdolgozat írása külföldön

Mesterképzésed szakdolgozatát írd meg külföldi féléved alatt!

Motiváció

Mestertanulmányaid célvonalában vagy már, és szakdolgozatodhoz nemzetközi témakört választottál? Akkor jelentkezz külföldi részképzésre mesterképzésed keretében! Globalizált világunkban a legtöbb szakirány nemzetközi irányultságú. Ha külföldön írod mesterképzésed diplomamunkáját, a világ minden tájáról érkező hallgatóval cserélhetsz eszmét, amely abban is segíthet, hogy néhány területre nagyobb rávílágítást kapj.

Feltételek

Ha mesterképzésed diplomamunkáját külföldi féléved során írod, egyeztetned kell a hazai egyetemmel a vizsgafeltételekre és a krediteleismertetésre vonatkozóan. Az IEC partneregyetemei különös hangsúlyt fektetnek arra, hogy a külföldön eltöltött félév maximálisan a hallgatók szakmai fejlődését szoljálja. Néhány esetben magasabb követelményrendszerrel rendelkeznek, mint a hazai egyetem. Ha többet szeretnél tudni a követelményrendszerről, lépj az IEC-vel kapcsolatba.

Döntés háttere

Ha egyedi jelleget és nagyobb hangsúlyt szeretnél adni mesterképzésed alatt megírt szakdolgozatodnak, érdemes jelentkezned külföldi részképzésre. Használd ki a nemzetközi szféra adottságait, és kamatoztasd az itt megszerzett tudást a diplomamunkádon! Mutasd meg hozzáértő szaktudásod és írd meg a szakdolgozatodat a modern tudományok hivatalos nyelvén- angolul. Tanulmányi sikertörténetre példa, hogy több európai mérnökhallgató tett nemzetközi hírnévre szert ausztráliai tanulmányuknak köszönhetően. Aki a marketing területére specializálódik a több, mint 100 IEC partneregyetem jelentős hányadában talál számára érdekes szakirányt. A történészeknek, régészeknek valamint médiaszakembereknek pedig olyan hagyományokban gazdag egyetem ajánlott, mint a University of Winchester. Tágítsd ki látóköröd, és tanulj külföldön. Az IEC csapata segít megtalálni a hozzád illő szakirányt!

Finanszírozás

A legtöbb esetben a hallgatók pályázhatnak a külföldi egyetem ösztöndíjára. Abban az esetben, amennyiben mesterképzésed szakdolgozatát külföldi féléved alatt írod kevesebb időd marad mellékállás vállalására, kivéve ha sikerül a kampusz területén elheyezkedned. Érdemes tudni, hogy az EU tagállamok polgárai probélmamentesen dolgozhatnak a mesterképzés folyamán Spanyolországban, Nagy-Britanniában és Svájcban is. Az USA-ban és az ázsiai országokra nem vonatkozik ez a feltétel, viszont Kanadában, Új-Zélandon és Ausztráliában félállásban dolgozhatnak a diákok a kampusz területén.

Szerző: Hilka Leicht