Szakmai gyakorlat külföldön

A külföldön töltött szakmai gyakorlat tökéletes kiegészítője a részképzésnek, hisz a szaktudás a gyakorlatban alkalmazható tudással és nyelvi ismeretekkel bővül.

Motiváció

A külföldi gyakorlat számos előnnyel jár és sokkal élvezetesebb, hisz teljesen új környezetbe és kultúrába csöppensz bele. Tökéletesítheted angol tudásodat és teljesen új perspektívából szemlélheted a munkafolyamatokat. Szakmai jövőd szemponjából a külföldi gyakorlat elengedhetetlen plusz. A legtöbb IEC partneregyetem segít gyakorlati helyet találni a hallgatóknak a részképzés mellett. 

Feltételek

A felvételi követelmények eltérőek: lépj kapcsolatba az IEC-vel és tudj meg mindent a szakmai gyakorlati lehetőségekről! Számos partneregyetemünk fizetés nélküli gyakorlatra közvetíti nemzetközi hallgatóit állami szerzvezetekhez, vállalkozásokhoz illetve szövetségekhez, így a diákok beleláthatnak a fogadó ország városának hétköznapi életébe és szociális hátterébe. A legtöbb partneregyetemünk az USA-ban, Ausztráliában és Új-Zélandon a szakiránynak megfelelő vállalatnál próbálja elhelyezni a tanulókat. Néhány országban szükség van munkavállalói vízum kérvényezésére, melynek feltételéről tanácsadó csapatunk szívesen informál.

Döntés háttere

Tökéletes kiegészítője részképzésednek a külföldi gyakorlat, hisz a külföldön szerzett tudásodat egyből a gyakorlatba ültetheted át. Fontos szempont a nyelvi szint fejlesztése is. A magyarországi munkáltatók jó szemmel nézik, ha a hallgatók külföldi gyakorlattal és képzettséggel rendelkeznek. Mind a mester mind az alapképzés szakirányainál találsz gyakorlati lehetőséget. Közkedvelt a Business és IT mesterképzés Ausztráliában, Sydney-ben, hisz ez szakmai gyakorlattal is össze van kötve. A University of California Irvine egyetemén Accelerate Certificate Program-ban is részt tudsz venni. Ez a három hónapos képzés azoknak ajánlott, akik már végeztek az alapképzésen. Ennek elvégzésével közel 200 vállalkozásból választhatnak a hallgatók a gyakorlati helyet. Ez a gyakorlat bizonyos költségeket von maga után. Aki úgy dönt, hogy két szakmai kurzus kombinációjával és egy kiegészítő szakmai gyakorlattal az USA-ban szeretne továbbtanulni választhatja az Optional Practical Training-et, amely következtében akár egy év munkatapasztalatra tehetnek szert a hallgatók az USA-ban

Finanszírozás

A szakmai gyakorlat finanszírozási költségeiről bővebben az IEC-nél érdeklődhetsz. Egyetemtől és országtól függ a fizetés viszont a kiutazás és megélhetés költségeit általában a hallgatók önerőből fedezik.