Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Trimeszter

A trimeszter rendszer azon hallgatók számára jelent nagy előnyt, akik minél hamarabb megkezdenék külföldi tanulmányaikat.

Motiváció

A külföldi trimeszter előnye, hogy koncentrált formában végezheted tanulmányaidat egy teljesen új kultúrában. Néhány egyetem három trimeszterre bontja az éves tananyagot, a megszokott két félév helyett. A teljes mesterképzés a trimeszter rendszernek köszönhetően hamarabb elvégezhető. A Study Abroad, vagyis a külföldi tanulmányok esetében is több előnnyel jár: ennek köszönhetően az is továbbtanulhat külföldön, aki túl elfoglalt a sűrű tanulmányai miatt, hisz a távollét rövidebb ideig tart, mint egy félév. Ez anyagi előnyökkel is jár. A tandíj sok esetben olcsóbb, hisz a diákok kevesebb tárgyat vesznek fel. A rövidebb idejű tartózkodás alacsonyabb megélhetés költségekkel jár. A trimeszter rendszer intenzívebb a nyári egyetemnél, sőt ennek köszönhetően a normál diákéletbe is belekóstolhatsz.

Feltételek

A jelentkezés feltétele egy külföldi trimeszterre nem különbözik a külföldi félév követelményétől. Eltérés egyedül a nyelvi követelményeknél lehetséges. Aki egy trimeszterre jelentkezik, gyakran kevesebb TOEFL vagy ILTS ponttal bejuthat a külföldi diplomás képzésre, mintha egy teljes félévre jelentkezne.

Döntés háttere

A trimeszter rendszer előnyei egyértelműek: lehetőséged nyílik sokkal rövidebb idő alatt elmerülni a külföldi tanulmányok világában, úgy hogy mindemellett még extra kreditekre is szert teszel. Ebben az esetben a külföldi tanulmányok költsége alacsonyabb, hisz a diákok kevesebb kreditértékben vesznek fel tárgyakat és rövidebb ideig tartózkodnak kint. Aki a teljes mesterképzésre jelentkezik, hamarabb megszerezheti diplomáját. Aki Ausztráliában szeretne részképzésen továbbtanulni, nem veszt félévet, hisz a szemeszter kezdet időpontja nem ütközik a magyarországi félévkezdés időpontjával. Sok hallgató egy, vagy két trimesztert szívesen kombinál egy szakmai gyakorlattal vagy egy több kontinenst átfogó körúttal.

Finanszírozás

Aki többet szeretne megtudni a trimeszter rendszerről és a tandíjfinanszírozás feltételeiről lépjen kapcsolatba az IEC csapatával. Segítünk kiválasztani a megfelelő tanulmányi programot és ingyenesen tájékoztatunk a szóbajöhető ösztöndíjakról valamint az egyéb finanszírozási lehetőségekről. Az EU területén a tanulmányok mellett akár mellékállásban is dolgozhatnak a hallgatók.

Szerző: Hilka Leicht