Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/d/3/csm_UBC_Vancouver-Image_425fe30ed0.jpg

Egyetemek külföldön: The University of British Columbia

A University of British Columbia egy nemzetközi elit egyetem. Tanulj Vancouverben, a világ egyik legélettelibb városában, és töltsd szabadidőd a kanadai vadonban!

59%BAföG

Jelentezés

Szeretnél jelentkezni? Kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy elküldhessük a jelentkezési lapokat számodra. Az IEC tanácsadód legkésőbb egy munkanap után tájékoztatni fog a jelentkezés menetéről és a szükséges felvélteli dokumentumokról.

Félév külföldön

Az alábbi jelentkezési dokumentumok szükségesek a British Columbia vancouveri kampuszán folyó alapképzésekre és féléves részképzésekre való jelentkezéshez:

1.  IEC jelentkezési lap

2. A BCU jelentkezési lapja alapképzésre vagy féléves részképzésre (kérd IEC Tanácsadódtól)

3. Középiskolai vagy gimnáziumi bizonyítvány angol nyelvű kivonata és érettségi bizonyítvány

4. Nyelvvizsgabizonyítvány

5. Letter of Permission gimnáziumodtól. A levelet gimnáziumod/középiskolád hivatalos fejléces levélpapírjára szükséges felvezetni.

6. Meghatalmazás, melyben megbízod az IEC-t jelentkezésed teljes lebonyolításával

7. Útlevél fényképes oldalának másolata

8. A Vancouver Campus jelentkezési lapja (ld. feljebb)
Fontos: A UBC részképzésein nem minden esetben garantált a Commerce, Economics, International Relations és Engineering* tárgyak felvétele, ezért a UBC-re való jelentkezéshez elengedhetetlen a rugalmasság. Emellett a művészeti és természettudományi szakok kínálata is korlátozott részképzésre jelentkező tanulók számára. Tájékozódj előzetesen ITT, hogy ki tudd választani a neked megfelelő kampuszt és szemeszterkezdést (Term 2 = januári kezdés). Tekintsd át a UBC tárgykínálatát! Kérlek, csak olyan tárygakat válasssz, melyek neve mellett nem szerepel a "full", "STT", "blocked" vagy "registered" jelző!


*A mérnöki szakok esetében alternatívaként a UBC Okanagan Campus-át is tekintsd meg!

Nyelvvizsga

Study Abroad képzés:

IELTS 6.5, (minden alpont min. 6 pontos) vagy TOEFL iBT min. 90 pont (Reading - 22, Listening - 22, Writing - 21, Speaking -21)

Postacím

IEC - International Education Centre Magyarország
Cseh Andrea
1115 Budapest Bartók Béla út 86. magasföldszint 2.

Mi történik a jelentkezés benyújtása után?

  1. Az IEC Tanácsadói ellenőrzik, hogy a jelentkezés teljes-e. A kézhezvétel nyugtázásáról és a jelentkezés teljességéről vagy a hiányzó dokumentumokról / információkról értesítést kap. (Ezesetben kérjük, a megjelölt hiányosságot/hibát minél hamarabb javítani szíveskedj.)
  2. A teljesnek nyilvánított jelentkezési dokumentumcsomagot az IEC dolgozza fel, és benyújtja a megfelelő IEC partneregyetem(ek)nek. Az intézmény döntési ideje változó, attól függően, hogy milyen típusú programra lett leadva a jelentkezés.
  3. Ha pozitív döntés érkezik a jelentkezésről, az IEC tájékoztat erről és a következő tervezési lépésekről. (Ha negatív elbírálásban részesülnél, az IEC természetesen arról is tájékoztat, és megvitatja veled a lehetséges alternatívákat. Szerencsére ez csak ritkán fordul elő!)
  4. Elfogadhatod az offert és meghozhatod a szükséges további lépéseket az IEC tájékoztatásának megfelelően, annak érdekében, hogy sikeresen előkészíthesd az utazást és a képzés megkezdését.