Egyetemek külföldön: Monash University

Tanulj Ausztráliában az IEC segítségével - a Monash University a világ legjobb egyetemei 1%-ába tartozik!


Regisztráció

72%BAföG
/fileadmin/_processed_/f/c/csm_MonashUniversity_01_600x400_bbba36c6bc.jpg/fileadmin/_processed_/d/9/csm_MonashUniversity_02_240x320_fc94857bea.jpg/fileadmin/_processed_/a/f/csm_MonashUniversity_03_600x400_875d42597f.jpg

Információk

Website www.monash.edu.au

Alapítva 1958

Hallgatók 67.000 , nemzetközi hallgatók: 24000

Oktatás nyelve Englisch

Akkreditáció/Rangsor Group of Eight , AACSB (Business Accreditation) , AMBA (Business Accreditation) , EQUIS (Business Accreditation)

Monash University

Dandenong Road, , Melbourne, Victoria, Ausztrália

Monash University

Felsőfokú tanulmány

Monash University 
Az egyik legjobb egyetem - belföldön és külföldön egyaránt. Melbourne vonzási területének kiemelkedő kutatóegyeteme több lista éllovasa: a Times Higher Education Supplement (THES) értékelése szerint a Monash University a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik, a Good Universities Guide pedig elismerte a kompetens professzorok diákokkal való kitűnő viszonyát, valamint hogy az itt végzett hallgatók sokkal könnyebben tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Az egyetem továbbá a Group of Eight (Go8)-hez tartozik, amely Ausztrália legjobb kutatóegyetemei közé sorolta.

Azon kecés intézmények közé tartozik, mely rendelkezik a kiemelkedő egyetemek hármas üzleti akkreditációjával. Az egyetem legerősebb képzései a következő területekre bontható: természettudományok, társadalomtudományok, művészet és bölcsészettudományok, biomedicine és orvostudomány, valamint technológiai, mérnöki és műszaki tudományok. A Monash University olyan fontos tanulmányokat is szorgalmazott, melynek eredményeként a hatvanas évek elején az autókban a biztonsági öv beépítése kötelezővé vált. Az egyetem a hetvenes években az IVF terhesség kutatását is elősegítette. A Relenza influenza gyógyszer szintén a Monash University kutatási mérföldköve volt.

Legnépszerűbb programok:
Számos hallgató jelentkezik az alábbi képzésekre: Business, IT valamint kommunikáció. A Digital Arts képzésein nagy figyelmet fordít a gyakorlatiasságnak, továbbá az egyetem nagyon jó kapcsolatban áll a gazdasági piac szereplőivel, ami az IT és Business szakmai gyakorlatok szempontjából elengedhetetlen.

Kutatási prioritások:
Az egyetem különösen a biotechnológia, gyógyszeripar és orvostudomány kutatási területeit támogatja. A Monash mester hallgatói valamint doktoranduszai számos kutatási lehetőség és kutatócsoport közül választhatnak, amelynek magas színvonalát a Good Universities Guide is nagyon magas pontszámokkal jutalmazta.

Felszereltség:
120 számítógépes terem, nyolc könyvtár és multimédiás oktatási központ található az egyetemen. Mindemellett kávézók, éttermek, sportlétesítmények valamint hallgatói szervezet színesíti a szabadidős programok lehetőségét.

Melbourne
Az Economist Intelligence Unit szerint a világ második legélhetőbb városa a kanadai Vancouver után. A parkoknak köszönhető a város zöld arca, Sydney mellett Melbourne a legtrendibb diákváros: kozmopolita, nyitott, bőséges kulturális kínálattal. A lakosság több mint egyharmada külföldi. A legjelentősebb kulturális vonzerőt az alábbi rendezvények határozzák meg: Australian Football League ("Aussie rules"), Australian Tennis Open, International Arts Festival, Formula One Grand Prix valamint a Melbourne Food and Wine Festival. Melbourne Ausztrália éttermi paradicsoma, több mint 3000 helyszínen lehet megkóstolni különböző ország kulináris ínyencségét.

Ösztöndíjak:
Az egyetem ösztöndíjaira hazai és nemzetközi hallgatók is pályázhatnak. További információ az egyetem honlapján a "Study at Monash" menüpont alatt. 

Szerz? Hilka Leicht