Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/4/d/csm_Olomouc_315e5e8913.jpg

Egyetemek külföldön: Palacký University Olomouc

Tanulj Litvániában angol nyelvű orvosi vagy fogorvosi képzéseken a Palacký University Olomouc egyetemenm és Európa megnyitja előtted kapuit!

Információk

Website http://www.medicineinolomouc.com/

Tanulmány Olomouc, , Csehország

Alapítva 1573

Hallgatók 1.900, nemzetközi hallgatók: 360

Oktatás nyelve Englisch


A félév időpontjai Semester 1: 2017. szeptember 18.

Palacký University Olomouc

Hněvotínská 3, Olomouc, , Csehország

Palacký University Olomouc

Felsőfokú tanulmány

Váltsd valóra orvostanhallgatói vagy fogorvostanhallgatói ambícióidat Európa szívében! A Palacký University Olomouc a hagyományőrző európai egyetemek közé tartozik, és a Cseh Köztársaság második legöregebb egyeteme. Az első egészségtudományi előadást 1753-ban tartották az intézményben. Az orvostudományi és fogorvostudományi kart 1947-ben alapították, és ezidő alatt szakkínálatával és kutatási eredményeivel nagy elismerést vívott ki magának az országban. Az orvostudomány 1993, a fogorvostudomány pedig 2010 óta tanulható angolul az egyetemen, ezáltal a világ minden tájáról érkezik ide hallgató. Diplomád megszerzése után - mely fogorvostudomány esetében 5, orvostudomány esetében pedig 6 év után lehetséges - egész Európában megkezdheted praxisodat.

Gyakorlatorientált orvosi tanulmányok

Az egészségtudományi kar egyben gyakorlókórház is, így a tanulmányok szoros összeköttetésben vannak a gyakorlattal. A Palacký University Olomouc emellett az Erasmus programon keresztül csereprogramot is kínál hallgatóinak, melynek segítségével más neves európai egyetemeken is bővítheti szaktudását a szak keretében. Partneregyetemei Nagy-Britanniában, Norvégiában, Ukrajnában és Tajvanban találhatóak. A QS Ranking-en elért helyezése kutatás területén igen magas. Az egyetem ismert véndiákja Dr. Bohdan Pomahac: ő végezte az első teljes arctranszplantációt az Egyesült Államokban.

Az egyetem gyakorlókórháza egyben az első gyógyintézet, ahol az első sikeres szervátültetést végeztek 1905-ben. Napjainkban a legkorszerűbb cseh kórházként tartják nyilván. A szervátültetés mellett az onkológia, a kísérleti toxikológia, a gyógyszerészet és a kardiológia kutatási területén is jeleskedik. A Palacký University Olomouc-on végzett diákoknak később is több lehetősége nyílik karrierjük során a fejlődésre.

Olomouc, a diákváros

Olomouc-ban a 100.000 lakosból 20.000 diák. A régi városrész szűk utcácskáival helyet kapott a Lonely Planet "Európa 10 ismeretlen gyöngyszemei" című listáján. Már a cseh konyha élvezetéért is megéri ide utazni, hiszen kenyérfélékben, tésztafélékben és sörben világhírű az ország, de édességei és péksüteményei sem utolsók. Városnézés szempontjából jó kiindulópont a kazamatarendszer Mária Terézia idejéből, ahol megannyi bár és kávézó várja a vendégeket. Több szórakozóhely és pub is gazdagítja az éjszakai életet, emellett a városban élőzenei események és fesztiválok is rendszeresen szervezésre kerülnek.

Az óvárost parkok koszorúzzák, ahol kocogni, grillezni és lazulni is nagyszerű. A festői Magas-Tátra sincs a várostól messze, de 2 óra vonatútra található pl. Prága, Bécs, Krakkó vagy Pozsony, így rengeteg lehetőség nyílik hétvégi kiruccanásokra.

Szerző: Hilka Leicht