Egyetemek külföldön: Otemon Gakuin University

Az Otemon Gakuin University-n megtapasztalhatod a tipikus japán diákéletet részképzés keretében. Az egyetem a két nagyváros, Oszaka és Kiotó között található.


Regisztráció

100%BAföG
/fileadmin/_processed_/3/7/csm_OGU-Picture4_1ee80c6681.jpg

Információk

Website www.otemon.ac.jp/english/

Alapítva 1888

Hallgatók 6.565

Oktatás nyelve Englisch


A félév időpontjai Semester 2: 04. április 2018 - 30. július 2018 Semester 1: 12. szeptember 2018 - 14. január 2019


Jelentkezési határidő
Semester 2: 07. december 2017
Semester 1: 30. április 2018


Orientáció kezdete
Semester 2: 05. április 2018
Semester 1: 12. szeptember 2018

Otemon Gakuin University

Chome-1-15 Nishiai 2, Ibaraki, , Japán

Otemon Gakuin University

Felsőfokú tanulmány

Részképzés Japánban

A japán egyetemi életről álmodozó jelentkezőknek lehetősége nyílik 4 hónapot eltölteni a felkelő nap országában. Kiotó és Oszaka között félúton helyezkedik el Ibaraki, itt található partneregyetemünk, az Otemon Gakuin (OGU) - innen 15 perc vonatút a két város. Ibaraki egy közepes nagyságú város, melyet északra zöldterület, hegyek-völgyek vesznek körül, délre pedig a milliós népességű Oszaka határol. Tökéletes helyszín a japán kultúra, életmód, nyelv és hagyományok megtapasztakására, tanulására. Az OGU átfogó japán szakot kínál, mely 5 tematikus és egy nyelvi tárgyból áll:

  • Japanese culture 
  • Japanese society
  • Japanese literature
  • Japanese philosophy 
  • Japanese economics 
  • Japanese language 

Az IEC japán szakot kizárólag az Otemon Gakuin University-n hirdet. A szakon 10 japán oktatási rendszer szerinti kreditet szerezhetsz, mely a nyelvi órával együtt az ECTS rendszerében 15-20 kreditnek felel meg. A tanév áprilisban és szeptemberben indul.

Az Otemon Gakuin modern kampusza

Az 1888-ban megalapított egyetem kampusza rendkívül korszerű és közvetlen közelében egy sportlétesítmény, egy hatalmas könytvár és egy történelmi múzeum is megtalálható. A kampusz közelében továbbá egy teaházat is találhatsz, melyet Konoszuke Macusita, a Panasonic alapítója építtetett. Ez a teház a találkozóhelye pl. az egyetem teaklubjának, mely csak egy az iskola megannyi, a nemzetközi diákok számára is rendelkezésre álló klubja közül. A további klubok között megtalálhatóak a japán küzdősportok, a manga vagy a meditációs klub is. A négyemeletes menzán egészséges, megfizethető japán ételeket kínálnak, az English Café-ban pedig a diákok számára lehetőség nyílik a nemzetközi kapcsolatok létrehozására és ápolására és egymás kultúrájának megismerésére.

Ideális kiindulópont az országon belüli utazásra

Egy részképzés tökéletes alapfeltételeket ad ahhoz, hogy alaposan megismerd és bejárd Japánt. A tanulás mellett bőven jut idő a szervezett kirándulásokon kívül is utazgatni. A közeli Kiotóból könnyen eljuthatsz hétvégi kruccanások alkalmával pl. Tokióba vagy Hirosimába. Egy rövidebb belföldui repülőúttal akár a japán Alpokban vagy a déli partvidéken is kalandozhatsz! Természetesen Kiotóban is bőven találsz felfedeznivalót. Japán kulturális fővárosában több, mint 2000 templon található! Amit semmiképp sem érdemes kihagyni: a Fushimi-Taisha szentély, a Kikyo Sushi Restaurant hagyomaányos helyben készült sushija a legfrissebb alapanyagokból, a Kinkakuji-templom és a Ryoanji zen kert.

Szerz? Hilka Leicht