Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/f/a/csm_LU_01_600x400_e950d7ef56.jpg/fileadmin/_processed_/7/3/csm_LU_02_600x400_9a46fa93c0.jpg/fileadmin/_processed_/d/b/csm_LU_03_600x400_b850da3310.jpg/fileadmin/_processed_/2/f/csm_LU_04_600x400_0701c13ec8.jpg

Egyetemek külföldön: Lakehead University

A Lakehead University erős a kutatás területén. Kiemelkedő oktatási színvonal, innovatív programok különösen a közgazdaságtan, mérnöki valamint a természettudományi képzések területén.

90%BAföG

Információk

Website www.lakeheadu.ca

Tanulmány Thunder Bay, Ontario, Kanada

Alapítva 1965

Hallgatók 9.000, nemzetközi hallgatók: 1.250

Oktatás nyelve Englisch

Akkreditáció/Rangsor AACSB (Business Accreditation)

Lakehead University

Oliver Road , Thunder Bay, Ontario, Kanada

Lakehead University

Felsőfokú tanulmány

Akit vonz Kanada csodálatos természeti értéke, részképzései célpontjául a Lakehead University a tökéletes választás. Ontarioban számos helység neve az indián kulturából ered. A Lakehead University főkampusza Thunder Bay-ben található, melyet az alvó óriás másnéven Sleeping Giant kabalaként őriz.

Sokszínű tanulmányi program
A fiatal egyetem 10 kar 86 különböző tanulmányi programjára lehet jelentkezni. Alapképzéses programja vezető Kanada egyetemi rangsorán. A Maclean’s listáján az ország 10 legjobb egyeteme között szerepelt. Kiscsoportos szemináriumok jellemzik, a tanár-diák arány 18:1-hez. A főkampusz Thunder Bay-ben, további kampusz Orillia városában található. A Lake University alap és mesterképzésein az alábbi szakok a legkedveltebbek: mérnöki kar, természettudományok, közgazdaságtan valamint társadalomtudomány. Az egyetemen továbbá olyan különleges szakok is megtalálhatóak, mint a Natural Resource Management (Forestry), Health Science, Business and Business Skills Development Program valamint az English Language Program. A gyakorlatorientált képzések közül a Commerce, Engineering, Computer Science, Forestry, Physics, Kinesiology, Environmental Management és Economics a legszínvonalasabb.

Középpontban Kanada
A Lakehead University összes hallgatójának részt kell vennie az Indegnious Studies programban. Ezenkívül teljes tanulmányi program keretén belül is foglalkozhatnak a hallgatók a kanadai First Nation őslakosok kultúrájával. Olyan tanulmányi programok segítségével is közelebb kerülhetnek a hallgatók a régió természeti és kulturális értékeihez, mint az erdőgazdaság és geológia, az úgynevezett Norhtern Studies, valamint szabadtéri rekreáció és turizmus.

Erős kutatási háttér
A kilenc színvonalas kutatói szakterületének köszönhetően a Lakehead University a mesterképzésben résztvevő hallgatóknak is kedvez. Az egyetem több regionális, kanadai és nemzetközi vállalatal és szervezettel működik együtt. A legfontosabb területek:  Aboriginal Research; Advanced Technology ( amely az orvostudomány, mezőgazdaság és informatika technológiai fejlődésére koncentrál) Biorefining & Bioproducts, Biotechnology & Materials Science, Culture & Society, Exploring the North; valamint a Natural Resources & the Environment.

A hegyvidék és tavai:
A Lakehead University a Thunder Bay kampuszáról kapta nevét. Kanada egyik legszebb városa, amely a Lake Superior, vagyis a világ legnagyobb édesvizű beltengerének közvetlen közelében található. A változatos természeti régió a természet és a síelés szerelmeseinek kedvez. Orillia lényegesen kisebb város a tóláncolatok közelében, Toronto-tól 135 kilmométerre található. Ez a kampusz a vízisportok kedvelőinek kifejezetten előnyös. A Lakehead University új kampusza Észak-Amerikában az első, amelyet a Standard Leadership in Energy and Environmental Design (LEED®) akkreditált. További hagyományőrző kampusz található Orillia belvárosában, ami egyedülálló interdiszciplináris tanulmányi programokat kínál ötvözve a művészetek, tudományok, gazdaság és szociális munka területét.

Problémamentes egyetemi évek:
A Nemzetközi Iroda támogatja a világ bármely pontjáról érkező hallgatóit. Az érkezést követően repülőtéri transzfer és orientációs hét várja a diákokat. Legyen szó lakhatásról, vagy vízum problémáról, az egyetem mindenben segítséget nyújt. A szociális és kulturális kínálat bőséges. A hallgatók olyan programokban vehetnek részt, mint a Developing Leadership Skills Training Program vagy a Writing Coach & Writing Workshop.

Hasznos linkek

Szerző: Hilka Leicht