Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/a/3/csm_UBC-Image_d84f0c74bb.jpg

Egyetemek külföldön: The University of British Columbia - Okanagan Campus

A University of British Columbia egy nemzetközi elit egyetem. Tanulj Kelownában és töltsd szabadidőd a kanadai vadonban!

76%BAföG

Információk

Website ok.ubc.ca/academic.html

Tanulmány Okaganan, British Columbia, Kanada

Alapítva 1915

Hallgatók 8.300

Oktatás nyelve Englisch

Nobel-díjasok száma 7

Nobel-díjasok

Bertram N. Brockhouse (1994, fizika)
Hans G. Dehmelt (1989, fizika)
Daniel Kaneman (2002, gazdaságtudomány)
H. Gobind Khorana (1968, orvostudomány)
Robert A. Mundell (1999, gazdaságtudomány)
Michael Smith (1993, kémia)
Carl Wieman (2001, fizika)

The University of British Columbia - Okanagan Campus

University Way 3333 , Okaganan, British Columbia, Kanada

The University of British Columbia - Okanagan Campus

Felsőfokú tanulmány

Jelentkezz a University of British Columbiára (UBC), Kanada legjobb egyetemére féléves Bachelor részképzésre! A UBC a világ legjobb egyetemei közé tartozik, emellett 2016-ban a világ 40 legobb egyeteme közé sorolták, hogy a Times Higher Education-ön szerzett 36. és az ARWU - Shanghai Jiao Tong University Ranking-en szerzett 34. helyezést nem is említsük. Négy Nobel-díjas öregdiákján kívül Kanada jelenlegi miniszterelnöke, a köztiszteletnek örvendő Justin Trudeau is itt szerezte meg diplomáját. A kiemelkedő diákok sorát 43 olimpikon is bővíti, akik a 2016-os riói olimpián is részt vettek. A UBC Vancouveri kampusza mellett Okanagan-ban is várja hallgatóit, méghozzá mérnöki szakirányokra.

Okanagan Campus: a 21. századra fejlesztve

Kanada legnépszerűbb turisztikai központjában, 2005-ben nyílt meg a UBC Okanagan kampuszának ajtaja, ahol jelenleg kb. 8300 hallgató tanul, akik közel 80 országból érkeztek az egyetemre. Éves szinten 14.5 millió kanadai dollár folyik be az egyetemre kutatásaiból. Jelenleg 600 különféle kutatási projekt van folyamatban az egyes karokon. Az egyetem mérnöki karán Civil, Mechanical és Electrical Engineering szakokon tölthetsz el egy szemesztert.

A gyakorlatorientált szakokon gyakorlati lehetőséget is biztosít az iskola, köszönhetően terjedelmes partnercég-hálózatának. Az Okanagan kampusz nemzetközi diákjainak is segít munkát találni.

Jump Start és sport

A Jump Start diákszervezet zökkenőmentes beilleszkedést tesz lehetővé gólyáinak: programjaival megismerheted Kelownát és diáktársaidat az első két hét folyamán. Mint a legtöbb észak-amerikai egyetem, a UBC is rendkívül nagy hangsúlyt fektet a sportra, mely a versenyszerű sporttól a szabadidős tevékenységekig megmutatkozik kínálatában és elhívatottságában. Többekközt a pilates, a harcművészetek, de az edzőtermi mozgás is lehetséges a kampuszon. A sport mellett 370 különböző diákklubhoz csatlakozhatsz. Tandíjad továbbá magában foglal egy bérletet a helyi tömegközlekedésre is!

Okanagan Valley

A napsütötte Okanagan-völgy egy 135 km hosszú tó partján található. Nyáron strandok, télen pedig hófödte hegyek várják az idelátogatókat. Minden szabadidős tevékenységnek hódolhatsz itt a túrázástól kezdve a mountain bike-on át a golfig. A mérsékelt nyár számtalan szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít a természetben. Biodiverzitás és a kedvező időjárásnak köszönhetően minőségi bortermelés jellemzi a vidéket.

Kelowna és környező régiója 180.000 lakost számol. A várost továbbá sikeres jéghoki csapat is képviseli - ami jól jön, hiszen Kanada nemzeti sportjáról beszélünk. Kelowna azonban egy színháznak is otthont ad, melyben vendégelőadók is fellépnek, a popkoncertektől a balettig bármi szerepelhet a műsorban. Okanagan és Vancouver 4 órányi autóútra vannak egymástól.

Hasznos linkek

Szerző: Hilka Leicht