Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/c/b/csm_TrentUniversity_01_600x400_7fc05fcccc.jpg/fileadmin/_processed_/4/3/csm_TrentUniversity_02_600x400_3d0f9268a8.jpg/fileadmin/_processed_/4/d/csm_TrentUniversity_03_600x400_6fb8973949.jpg/fileadmin/_processed_/4/e/csm_TrentUniversity_04_600x400_077a3f6e15.jpg/fileadmin/_processed_/c/4/csm_TrentUniversity_04_600x400_01_c4b09199e8.jpg

Egyetemek külföldön: Trent University

A Torontóhoz közeli Trent University hírnevét kutatási eredményessége és szakmailag felkészült professzorai adják.

70%BAföG

Információk

Website www.trentu.ca

Tanulmány Peterborough, Ontario, Kanada

Alapítva 1963

Hallgatók 7.000, nemzetközi hallgatók: 550

Oktatás nyelve Englisch

Trent University

West Bank Drive , Peterborough, Ontario, Kanada

Trent University

Felsőfokú tanulmány

Ontario állam kiemelkedő kutató és gyakorlatias képzést nyújtó egyeteme a Trent University. Az oktatás kis létszámú szemináriumokon történik, mely lehetőséget ad a hallgatók és professzorok szorosabb együttműködésére, hiszen egy professzor mindössze 20 diákkal foglalkozik. Ezen felül minden diákkal külön mentor foglalkozik. Azon nemzetközi hallgatók, akik a teljes alapképzést az egyetemen szeretnék elvégezni, ösztöndíjra is pályázhatnak.

A legfrissebb Macleans’ University Ranking a Trent University-t Ontario legjobb alapképzést kínáló egyetemének választotta. Ez az előkelő helyezés az egyetem nyújtotta kutatási lehetőségek mellett a diákok személyes és tanulmányi ösztönzésének köszönhető. Ezt a tényt az egyetem mottója is alátámasztja „Where the World Learns Together“. A cél tehát az itt tanuló hallgatók személyes és szakmai sikere. 

A Trent University a kutatás területén: a 2010-es Research Infosource a Top 3 Undergraduate Research Universities közé sorolta. A sikeres kutatómunkák mellett a tudományos szakemberek képzésére is nagy hangsúlyt fektet. 2010-ben a Corporate Knights Magazine a Trent University Bachelor of Business Administration Programját a 10 legjobb kanadai üzleti képzés közé sorolta. 

Az egyetem alap és mesterképzései szakmai előadásokból, szemináriumokból és kutatási programokból épülnek fel. A hallgatók az alábbi szakokra jelentkezhetnek: közgazdaságtan, számítástechnika, társadalomtudomány, bölcsésztudomány és pszichológia. A Trent University-n a nemzetközi diákok egy- illetve két félévre is beiratkozhatnak.  

A Trent University főkampusza a Symons Campus Peterboroughban található. Kanada legnagyobb kampusz épülete, az Otonabee folyó mindkét partját lefedi. Olyan kiváló szabadtéri sportolási lehetőségeket biztosít, mint a túrázás, kajakozás valamint kerékpározás. A Greenway Trail bicikliút egyenesen a városba vezet.

Peterborough 80.000 fős város, mely soha nem alszik. Torontótól 90 percre a Kawartha Tavak térségében fekszik. A Trent University másik kampusza Oshawában található (Torontótól 45 percre).

Hasznos linkek

Szerző: Hilka Leicht