Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/c/f/csm_LSMU-Image_fa872b54be.jpg

Egyetemek külföldön: Lithuanian University of Health Sciences

Tanulj a Balti országok egyik vezető, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező egyetemén általános orvosi, fogorvosi vagy állatorvosi képzésen a Lithuanian University of Health Sciences-en! Jelentkezz az IEC-n keresztül!

100%BAföG

Információk

Website www.lsmuni.lt/en

Tanulmány Kaunas, Kaunas, Litvánia

Alapítva 1922

Hallgatók 8.120, nemzetközi hallgatók: 560

Oktatás nyelve Englisch

Lithuanian University of Health Sciences

A. Mickevičiaus g. 9, Kaunas, Kaunas, Litvánia

Lithuanian University of Health Sciences

Felsőfokú tanulmány

A kaunasi Lithuanian University of Health Sciences Litvánia legnagyobb egészségügyi egyetemi létesítményével rendelkezik, így tökéletes helyet és lehetőséget biztosít az általános orvosi, fogorvosi, gyógyszerészeti és állatorvosi szakokra jelentkező diákok számára. Litvánia Balti országként eltökélten igyekszik felzárkózni szomszédaihoz, ezért komoly összegeket fektet az ország infrastruktúrájába. Nemzetközi diákjai közel 53 országból érkeznek a kampuszra, így az orvosi képzések angol nyelven folynak az egyetemen.

Modern infrastruktúra az orvosi oktatásért

Az egyetem litván neve Lietuvos sveikatos mokslų universitetas. 2010-ben az orvosi és az állatorvosi egyetem összeolvasztásának eredményeképpen jött létre. A három kiemelkedő kar, az általános orvostudományi, az állatorvostudományi és a fogorvostudományi karok mellett az egyetem nővérképző és közegészségügyi karokkal is rendelkezik.

Az LSMU-n a legmodernebb körülmények között tanulhatsz. A könyvtár és információs központ Európa egyik legmodernebb egyetemi könyvtára, és a Consortium of European Research Libraries (CERL) egyik tagja. 

Az egyetem jelenleg Gyógyszerésztudományi és Közegészségügyi Karának épületét építteti.

Orvostudomány

Az Általános Orvostudományi Kar hallgatói az LSMU Hospital Kano Klinikoskennen-en szerzik meg gyakorlati tapasztalatukat, mely a Baltikum legnagyobb klinikája, közel 1.200 orvossal és egészségügyi dolgozóval rendelkezik. Az egyetemen szerzett diplomával a diákok az egész EU területén praktizálhatnak, emellett a képzés felkészíti a hallgatókat a United States Medical Licensing Examination letételére is.

Az első tanévben a hallgatók a természettudományi, anatómiai, szövettani és genetikai alapokat tanulják meg. Ezt követően második és harmadik évük problémaközpontú és gyakorlatorientált, az egyetemi elméleti képzéssel egyidőben a tanultakat a klinikán a gyakorlatban is alkalmazhatják és gyakorolhatják. Negyedik tanévükben tovább mélyíthetik klinikai gyakorlati tudásukat.

Gyógyintézet és szakosztályok

Az LSMU négy egyetemi intézettel rendelkezik az anatómiai, az élettani és gyógyszertudományi, az onkológiai és az emésztéskutatási intézetekkel. Öt további intézete közt megtalálható továbbá a katasztrófa-orvostani kutatási és a szövettani és embriológiai intézet is.

Állatorvostudomány

Az állatorvostudomány oktatása számára négy alosztályt, egy patológiát tartanak fenn, melyeket közel 1.300 hallgató látogat. Ez az egyetlen állatorvostudományi létesítmény Litvániában. Az egyetem állatorvostanhallgatói két állatkórházban is elsajátíthatják a szakma gyakorlati alapjait.

Fogorvostudományi képzés

A fogorvosi képzés során egy kétéves pre-klinikai szakképzésben is részt vesznek a hallgatók, melynek keretében biogyógyászat alapjait is elsajátítják. A hároméves képzés klinikai fázisa egyharmada tényleges gyakorlati képzés. Minden évben kb. 120 diák kezdi meg a szakon fogorvostudományi tanulmányait. A képzés során 5 különböző fogorvostudományi kutatási ág eredményeiből merítkezhetnek.

Kiterjedt nemzetközi kapcsolati háló

AZ LSMU globális szemléletének köszönhetően az orvostanhallgatók az Erasmus révén diákcsereprogramban vehetnek részt az egyetem partnerintézményeiben. 140 partneregyetemmel rendelkezik Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában, és tagja minden fontosabb európai szakmai szervezetnek. A WHO egy partnerei közül, amivel az epidemiológiai, kardiológiai és egyes nem fertőző krónikus megbetegedések kutatásának terén működik együtt aktívan az egyetem.

A képzések hossza:

Általános orvostudomány: 6 év

Fogorvostudomány: 5 év

Állatorvostudomány: 5 év

Gyógyszerésztudomány: 5 év

A foglalkozási terápia és a nővérképzés 4 év alatt, az élelmiszerbiztonsági képzés pedig 2 év alatt teljesíthető.

Kaunas: a sokrétű diákváros

Kaunas Litvánia második legnagyobb városa, népessége 300.000-re tehető. A Memel-vidéken található, óvárosa középkori gyökerekkel rendelkezik. Az LSMU mellet nágy másik egyetemnek és egy művészeti főiskolának ad otthont, így rengeteg diák éli itt életét, akik sajátos hangulatú bárokban és pubokban élvezhetik az éjszakai életet. A litvánok szívéhez rendkívül közel állnak a labdajátékok: a nemzeti focistadion is épp Kaunasban található, viszont nemzeti sportjuk a kosárlabda.

1991 óra kerül itt megrendezésre a Kaunas Jazz fesztivál, ahova az egész világból érkeznek zenészek és előadók. A kulturális élvezeteket számtalan galéria és múzeum biztosítja. A kínálat európai festők műveitől kezdve az ördögmúzeumon és a zoológiai múzeumon át egészen a repülőmúzeumig terjed. Az építészet szerelmesei a backstein gótika csodáiban gyönyörködhetnek Kaunas utcáin.

A város zöldövezete kellemes kikapcsolódást nyújt a természetben, továbbá a városban kalandpark is található.

Hasznos linkek

Szerző: Hilka Leicht