Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/0/f/csm_QM_240x320_01_5382f650bd.jpg/fileadmin/_processed_/c/b/csm_QM_240x320_03_e512842062.jpg/fileadmin/_processed_/4/a/csm_QM_240x320_04_523eba69e5.jpg/fileadmin/_processed_/4/2/csm_QM_240x320_05_1687ba368a.jpg

Egyetemek külföldön: Queen Mary University of London

Részképzés a Queen Mary University-n, Londonban: Az IEC exkluzív tanulmányi helyeket közvetít az Ön számára.

49%BAföG

Információk

Website www.qmul.ac.uk

Tanulmány London, Anglia, Nagy-Britannia

Alapítva 1887

Hallgatók 25.000, nemzetközi hallgatók: 4.000

Oktatás nyelve Englisch

Akkreditáció/Rangsor Russell Group

Nobel-díjasok száma 6

Queen Mary University of London

Mile End Road , London, Anglia, Nagy-Britannia

Queen Mary University of London

Felsőfokú tanulmány

Queen Mary University of London

A Queen Mary University of London (QMUL) intézményében a sikernek hagyománya van: Ezt tanúsítja az innen kikerült hat Nobel-díjas és az aktuálisan elfoglalt előkelő helyezések fontos listázásokban. A Times Higher Education országos szinten az 5. helyre sorolja az egyetemet. A QMUL világszerte mind a Times-nál, mind a QS-listázásban globális szinten az első 150 legjobb főiskola között található. Tagja ezenfelül a Russell Group-nak is, mely Nagy-Britannia vezető kutatási egyetemeinek szövetsége.

Kíváló hírnév

A nemzetközi hallgatók hosszú ideje jól érzik magukat a QMUL intézményében, mivel az kiváló akadémiai hírneve mellett igazi brit egyetemi életet is kínál, – mindezt London közepén. A számos vendéghallgató ügyintézése, – akiknek mindössze negyede származik az EU országaiból, – kiválóan szervezett. A kurzusok már érkezés előtt kiválaszthatók, a külföldi tanulmányi programok keretében pedig a QMUL teljes választéka elérhető. A Queen Mary University-n töltött külföldi szemeszter mind alapképzési, mind mesterképzési szinten elvégezhető. Ez alól kivételt mindössze az orvosi és fogászati szakirányok képeznek. A kötelező bevezető hét után személyes akadémiai oktatók várnak Önre, akikhez teljes ott tartózkodása alatt fordulhat. Mindemellett a teljes tanácsadási program is elérhető a helyszínen, mely a személyes költségektől az egészség témájáig számos kérdésben nyújt segítséget Önnek.

Személyre szabott oktatás

A QMUL nem a tömegek egyeteme és meggyőző, 12:1-es hallgató-oktatói aránnyal rendelkezik. A Learning Institute és a könyvtár angol kurzusokat is kínálnak a saját nyelvi szint javításához az akadémiai követelményeknek való megfelelés érdekében. A nagy könyvtár számítástechnikailag is modern felszereltségű, akárcsak a teljes egyetemi területen megtalálható közös tanulóhelyiségek. Aki sokat tanul, annak lazítania is kell. Ezt a célt szolgálja a kereken 130 hallgatói klub, valamint a számos sportcsapat. A klasszikus sportágak mellett számos szokatlan ágazat is kipróbálható, ill. egy kisebb összeg ellenében a fitnesz-klubba is beiratkozhat.

Irány London!

London calling – A Mile End főépület, ahol a nemzetközi hallgatók külföldi szemesztereik alatt laknak, a londoni East End városrészben található meg, azaz a pénzügyi metropolisz központjának szomszédságában, ill. számos híres negyed közelében. London a QS listája szerint Párizs után a legvonzóbb egyetemi város a világon. Ezt a rangsort a britek természetesen erősen vitatják. A brit főváros kétségkívül Európa egyik legkozmopolitább helyszíne és jelentős gazdasági és kulturális szereppel bír. A múzeumok többsége ingyenesen látogatható, és több száz színház és mozi egészíti ki az elérhető rendezvények sokszínűségét.

Szerző: Hilka Leicht