Die passende Universität für Ihr Auslandsstudium:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/d/9/csm_RGU_01_600x400_79ec5aeb03.jpg/fileadmin/_processed_/8/c/csm_RGU_02_600x400_cca92dc7f6.jpg/fileadmin/_processed_/7/2/csm_RGU_03_600x400_ca5ac3a448.jpg/fileadmin/_processed_/9/3/csm_RGU_05_600x400_245fa02f47.jpg/fileadmin/_processed_/c/c/csm_RGU_04_600x400_3f1f3fc43f.jpg

Egyetemek külföldön: Robert Gordon University

A folyóparti kampuszon színvonalas és gyakorlatorientált mesterképzések várják a Robert Gordon University hallgatóit.

90%BAföG

Információk

Website www.rgu.ac.uk

Tanulmány Aberdeen, Skócia, Nagy-Britannia

Alapítva 1992

Hallgatók 12.000 , nemzetközi hallgatók: 1200

Oktatás nyelve Englisch

Robert Gordon University

Schoolhill Campus , Aberdeen, Skócia, Nagy-Britannia

Robert Gordon University

Felsőfokú tanulmány

Robert Gordon University
A skót Robert Gordon University: annak ellenére, hogy modern és innovatív nagy hagyományokra tekint vissza. 1992-ben szerezte meg egyetemi státuszát az RGU Aberdeenben található kampusza, amely azóta Skócia és Nagy-Britannia egyik legsikeresebb egyetemévé nőtte ki magát. A tekintélyes Times Good University Guide 2009-ben és 2012-ben az Egyesült Királyság legjobb fiatal egyetemének választotta. A HESA országos felmérése, mely azt vizsgálta milyen könnyen kapnak állást a friss diplomás hallgatók, a Robert Gordon University két egymást követő évben is elsőként szerepelt. Az egyetem minden képzése gyakorlatorientált, ezzel emlékezve névadójára Robert Gordonra. Az aberdeeni üzletember a 18. század elején külföldön próbált szerencsét és nagy vagyonra tett szert. Visszatérve Skóciába megalapította az egyetemet, mely a Dee Garthdee korszerű kampuszában közel 12.000 hallgatót lát el, aki a világ 65 különböző országából érkezik.

Gyakorlatias képzések
Az egyetem számos üzleti és közgazdasági képzést indít, ami hasznos a munkaerőpiacon való elhelyezkedés miatt. Az RGU számos vállalattal és közintézménnyel ápolja kapcsolatát, ami nagyon hasznos a frissen diplomázott hallgatók számára. Az Aberdeen Business School kedvelt szakirányai közé a pénzügy és számvitel, turizmus, marketing és digitális marketing, valamint a LL.M jogi képzése tartozik. Aberdeen, az Energy Capital a mérnökképzés fellegvára. Olyan egyedülálló mester programokat indít, mint a Drilling and Well, Oil & Gas valamint a Petroleum Production Engineering. Akit az építészet vagy az IT érdekel, az RGU képzéseiben nem fog csalódni.

Modern kampusz
A Garthdee kampuszára 1998-óta közel 120 millió GPB összeget fordított az egyetemi létesítmények felújítására, melyből 11 millió GPB-t a sportlétesítményekre szánt. Az Aberdeen Business School Sir Normar Foster építész tervei alapján készült, aki a berlini Reichstag kupoláját is tervezte. Az egész kampusz nagyon jól felszerelt, legyen szó a könyvtárról vagy a tágas szemináriumi előadótermekről. Az ablakok a meseszép Dee dombos völgyére néznek.

Energy Capital, diákmetropolisz
Aberdeen kb. 225.000 lakosával Skócia harmadik legnagyobb városának számít. A lakosság 10%-a tanuló. A város hétvégente megtelik az óváros hangulatos pubjaival és klubbjaival. Legyen szó moziról, színházról, operáról vagy klasszikus zenéről, Aberdeen kulturális kínálata nagyon változatos. A tájat strandok, dombok és völgyek színesítik. Közkedvelt sport a golf.

Szerző: Hilka Leicht