Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/5/8/csm_HULL_01_600x400_94ffdf1196.jpg/fileadmin/_processed_/4/f/csm_HULL_02_600x400_ba75e7ab93.jpg/fileadmin/_processed_/6/3/csm_HULL_03_600x400_ee63f110c7.jpg/fileadmin/_processed_/4/6/csm_HULL_04_600x400_21fce2caad.jpg

Egyetemek külföldön: University of Hull

Színvonalas részképzések: University of Hull Nagy-Britannia egyik legerősebb kutatóegyeteme.

87%BAföG

Információk

Website https://www.hull.ac.uk/

Tanulmány Hull, Anglia, Nagy-Britannia

Alapítva 1927

Hallgatók 20.000, nemzetközi hallgatók: 2.000

Oktatás nyelve Englisch

Akkreditáció/Rangsor AACSB (Business Accreditation) , AMBA (Business Accreditation)

University of Hull

Dennison Centre, Cottingham Road , Hull, Anglia, Nagy-Britannia

University of Hull

Felsőfokú tanulmány

Magas oktatási és kutatási színvonal: ezzel a kombinációval pozícionálja magát a University of Hull az oktatási piacon. A 2014-es országos hallgatói felmérés eredménye kimutatta, hogy az UoH a legjobb egyetemek között, a top 20-ban szerepel. A professzori kar azon túl, hogy szakterületén a legjobb, ezt a tudást megfelelően át is tudja adni hallgatóinak. A diákközpontú oktatás ismérve, hogy egy tanár mindössze 20 diákkal foglalkozik.

Változatos kutatási területek: az UoH nagy hangsúlyt fektet különböző szakok kutatási támogatására. Ezek közé tartozik a szociálpolitika, a környezetbarát technológiák fejlesztése, a 3D szoftver technika és a nanotechnológia. Az egyetem Kémiai Tanszéke a folyadékkristályos technológia kutatási munkájáért elnyerte a Queen’s Award for Technological Achievement kitüntetést.

Az egyetemi kampusz: az UoH 1927-es alapítása óta folyamatos fejlődés és újjáépítés alatt áll. A kampusz történelmi épületrészek, a modern technológia és a zöld övezetek tökéletes kombinációja. Az egyetemi könyvtár, a felújított Brynmor Jones Library millió szakkönyvet és több mint 16.000 elektronikus folyóiratot tartalmaz. Az Allam Building for Biomedical Research, a Hull History Centre és a Hull Immersive Vizualisation Environment jól felszerelt épületeiben is kutatómunka folyik. A kiépített WiFi hálózat a kampusz területén mindenhol lehetővé teszi a kommunikációt.

Olyan ismert nevek kapcsolódnak a University of Hull-hoz, mint Philip Larkin, a 20. századi híres költő, aki számos munkáját írta, míg az egyetem könyvátárosaként dolgozott. A Hull Alumnik között rengeteg sikeres szakember található. 1975-ben itt diplomázott a Coca Cola vezérigazgatója, Muhtar Kent a Bachelor of Science in Economics szakán. Jeremy Darroch, a BSkyB vezetője, továbbá Catherine Peng, a kínai VW alelnöke is itt végzett. Az egyetemi hallgatói szervezet is nagyon színvonalas. A Hull University Union több mint 150 tevékenységet folytat, és 2012-ben elnyerte az ország legjobb hallgatói képviselet díját. A britek a sport területén nagy múltra tekintenek vissza, melyet az UoH tiszteletben tart. A diákok választhatnak a tradicionális angol sportágak, mint a krikett, evezés, kviddics valamint a klasszikus sportágak, mint az atlétika vagy röplabda közül is.

A Hull kampuszának környezete: bőven kínál szabadidős és kirándulási lehetőségeket legyen szó az Északi-tenger vízisportjáról, vagy Yorkshire zöld vidékén való túrázásról. Aki a sportolást passzívan űzi, szurkolhat az Hull első osztályú labdarúgó és rögbi csapatának. 

A kultúra szerelmesei is kedvükre találnak elfoglaltságot, mivel 2017-ben a Hull lesz a UK City of Culture cím nyertese. Leeds és York is nagyon közel található.

Szerző: Hilka Leicht