Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/8/a/csm_CaliforniaStateUniversitySanMarcos_01_600x400a_6b9e0a50fd.jpg/fileadmin/_processed_/0/d/csm_CaliforniaStateUniversitySanMarcos_02_240x320_f2a6c1326c.jpg/fileadmin/_processed_/4/5/csm_CaliforniaStateUniversitySanMarcos_03_600x400_44cd3301ca.jpg/fileadmin/_processed_/9/7/csm_CaliforniaStateUniversitySanMarcos_04_240x320_d3ac93ffb7.jpg

Egyetemek külföldön: California State University, San Marcos

Külföldi félév eltöltése Los Angeles és San Diego között félúton: az IEC segíti rész, alap és mesterképzésed felvételi ügyintézését.

82%BAföG

Információk

Website www.csusm.edu/alci

Tanulmány San Marcos, California, USA

Alapítva 1989

Hallgatók 17.000, nemzetközi hallgatók: 450

Oktatás nyelve Englisch

California State University, San Marcos

So Twin Oaks Vly Rd , San Marcos, California, USA

California State University, San Marcos

Felsőfokú tanulmány

California State University San Marcos (CSUSM) 

A California State University rendszer 23 egyetemének legfiatalabb tagja. Az egyetem megújuló és választékos képzései és az alacsony tandíj sok nemzetközi hallgatót vonz. A CSUSM kampusza a Csendes- óceán strandjai közelében található, tökéletes hely egy külföldi félév eltöltésére. Los Angeles és Sand Diego kevesebb, mint egy óra alatt elérhető.

Választékos oktatási programok

A CSUSM-re jelentkezni több szempontból ajánlott. Legnépszerűbb karok közé a Faculty of Business, Economics, Social Sciences und Computer Sciences tartozik. Egy külföldi félév követelménye általában 12 kredit. A CSUSM-en egy teljes alap és mesterképzés is elvégezhető.

Nyelvi követelmények egy külföldi félév eltöltése esetén:

A CSUSM elfogadja a TOFEL (UG 61, PG 81) és IELTS (5,5 UG, PG 6,0) nyelvvizsga bizonyítványokat. A nemzetközi diákoknak lehetősége van beiratkozni az American Language and Culture Institute (ALCI) tanfolyamára. Az egyetemi élet pezsgő, valamint az ALCI különös figyelmet fektet a hallgatói elégedettségre. A külföldi félév mellett, mód van az egyetemen úgynevezett "Gap Year" eltöltésére is.

Több mint 80 hallgatói klub

Számos diák szervezet és klub működik a CSUM-en, mely számtalan szabadidős és sport tevékenységet kínál, ami megkönnyíti a nemzetközi hallgatók beilleszkedésést az egyetemi életbe. Disneyland és a Sea World nagyon közel található. San Marcos természeti adottságai és elhelyezkedése nagyon kedvező. Ajánlott felderíteni és bebarangolni a környéket, a dél-kaliforniai partvidéket valamint a beljebb fekvő hegyeket és sivatagokat is. Mindenki talál magának való elfoglaltságot, legyen szó szörfözésről, úszásról golfról vagy akár snowboardról.

Nemzetközi diákok elszállásolása

Szállást a nemzetközi tanulók viszonylag egyszerűen találnak. A University Village Apartments (UVA) nagyon népszerű, általában négy-hat diák alkot kisebb lakóközösséget. Emellett van még lakhatási lehetőség vendég családoknál is.

Szerző: Hilka Leicht