Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/b/d/csm_MSU_240x320_c246f42f3e.jpg/fileadmin/_processed_/d/2/csm_MSU_240x320_01_af11454a05.jpg/fileadmin/_processed_/0/6/csm_MSU_600x400_b81ba2c160.jpg/fileadmin/_processed_/7/c/csm_MSU_600x400_02_5773e97a9e.jpg/fileadmin/_processed_/9/c/csm_MSU_600x400_03_28768c2a0e.jpg

Egyetemek külföldön: Michigan State University

A Michigan State University az USA vezető egyetemei közé tartozik. A hallgatók megismerhetik a híres kutatóegyetem eredeti, hagyományörző amerikai kampuszéletet.

44%BAföG

Információk

Website americansemester.isp.msu.edu

Tanulmány East Lansing, Michigan, USA

Alapítva 1855

Hallgatók 50.000, nemzetközi hallgatók: 7.000

Oktatás nyelve Englisch

Akkreditáció/Rangsor AACSB (Business Accreditation) , AMBA (Business Accreditation) , EQUIS (Business Accreditation)

Nobel-díjasok száma 1

Michigan State University

N. Shaw Lane , East Lansing, Michigan, USA

Michigan State University

Felsőfokú tanulmány

USA, Midwest: az ország egyik legerősebb egyetemének otthona, ahol a szabadság uralkodik. A Michigan State University (MSU) az Ivy Leage gyűjtőnevű állami egyetemek közé tartozik. Az MSU oktatási modellje a kezdetektől fogva példaként szolgált más egyetemeknek. 1855-ben alapított intézmény az úgynevezett “land-grant" egyetemek mintájául szolgált. A 19. században az amerikai kormány ezzel az egyetemi oktatási programmal akarta az iparosítás és a mezőgazdasági termelés javítását elősegíteni. Ez az alapja, hogy az MSU világszerte ismert kutatóintézetként van számontartva. Az MSU kutatási találmányok sikersorozatába tartozik az 1877-ben kifejlesztett hibridkukorica, az 1930-ban alkalmazott homogenizált tej, 1960-ban felfedezett rák gyógyszer valamint a 2004-ben felfedezett germánium új izotópja is.

Színvonalas oktatás és kutatás
A Times az MSU-t rendszeresen a világ legjobb 100 egyetemének listáján jeleníti meg. Az egyetem 29 programjával szerepel az USA Top 20 tanulmányi ranglistáján, melyek közül a legrangosabb a nukleáris fizika, pedagógia, pszichológia valamint a logisztika menedzsment. A 17 College 200 választható szakirányára jelenkezhetnek a hallgatók. A Michigan State University oktatási színvonalának kitűnőségét a 2007-ben fizikai Nobel-díjat nyert Albert Fert is igazolja. Nyolc Pulitzer-díjas alumnit és tanárt tart számon az egyetem, köztük említhetjük Richard Fordot is. Hasonlóan hosszú a sikeres, itt  végzett hallgatók listája is. Közéjük tartozik például a nagylelkű  milliárdos Eli és Edythe Broad, akik az Alma Maternek ajándékozták az Eli and Edythe Broad Art Museum antikgyűjteményét, mely a sztárépítész Zaha Hadid 2012-ben épített szárnyában tekinthető meg. A közgazdasági jog tanszéke szintén nagyon híres.

Részképzés - American Semester Program
Az MSU American Semester Program különösen az alapképzést végző hallgatóknak kedvező. A hallgatók általában 4 tárgyat (24 ECTS) vehetnek fel. Az MSU érdekessége, hogy a joghallgatók  College of Law részképzéseire is jelentkezhetnek. Az ASP nemzetközi diákjainak különböző tanácsadási szolgáltatások állnak rendelkezésükre, és teljesen integrálódnak az amerikai egyetemi életbe. 200 hallgatói klub és szervezet működik az MSU-n. Fontos, hogy a külföldi félév megerősítése szemeszterkezdés előtt történik, így a hallgatók nem vesztenek félévet.

Tanulmányi és diákélet az egyetemi kampuszon
Az MSU lenyűgöző adottságokkal rendelkezik, területe 21 négyzetkilométer. Maga a kampusz az amerikai egyetemek prototípusa amely a tanulmányi helyszínt, a lakhatást, a sportot és a szabadidős tevékenységet is egyesíti. A fenntarthatóság fejlesztése nagyon fontos szerepet játszik az MSU filozófiájában, ezen a téren az ország 5 legjobbja közé tartozik. 64 km járda és 158 km kerékpárút szövi át a kampuszt, és az egyetemek közül a legválasztékosabb sport és szabadidős programok kínálatával rendelkezik. Múzeum, színház, 50 fesztivál, kávézók éttermek és kocsmák várják a hallgatókat.

Fedezd fel a természetet
Lasting, a régió fővárosa közvetlen közelében található East Lansing, mely barátságos kisváros. A térség nagy tavai a szabadiős és téli sportok gyakorlása szempontjából fontos amerikai célpontnak számít.  Az éghajlat változatos, meleg nyarak és havas tél jellemzi. Az állam legnagyobb városa Detroit. Chicago egy hétvégi kiruccanásra autóval könnyen megközelíthető alig több, mint 3 óra.

Részképzés szakmai gyakorlattal
Az ASP program különlegessége, hogy a félév elvégzése után a diákok New Yorkba vagy San Franciscoba mehetnek szakmai gyakorlatra. A gyakorlat 6 ECTS kreditet ér, és költsége körülbelül 8.100 USD szállással együtt.

Szerző: Hilka Leicht