Die passende Universität für Ihr Auslandsstudium:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/3/6/csm_NewYorkFilmAcademy_01_600x400_a_35ca3ea0b6.jpg/fileadmin/_processed_/e/d/csm_NewYorkFilmAcademy_02_600x400_716fab2a78.jpg/fileadmin/_processed_/7/8/csm_NewYorkFilmAcademy_03_600x400_ef7481dc1f.jpg

Egyetemek külföldön: New York Film Academy

A szakma krémje: Hollywood sikeres csillagjai közül sokan a New York Film Academy elvégzését követően szerzett hírnevet. Híres kampuszok NYC belvárosában és Los Angeles központjában.

28%BAföG

Információk

Website www.nyfa.com

Tanulmány New York, New York, USA

Alapítva 1992

Hallgatók 6.000 , nemzetközi hallgatók: 2700

Oktatás nyelve Englisch

New York Film Academy

Broadway , New York, New York, USA

New York Film Academy

Felsőfokú tanulmány

Learning by doing
Az olyan gyakolati tanulmányoknál, mint a Film Production, Screenwriting, 3D-Animation vagy a színjátszás ez elengedhetetlen. A New York Film Academy (NYFA) tantervének ez a legfontosabb alapelve. Az egyetem a National Association of Schools of Arts and Design (NASAD) akkreditációjával rendelkezik, kampuszai New York-ban valamint Los Angelesben várják a hallgatókat, akik már a tanév kezdetével a kamerák elé vagy mögé állnak ahelyett, hogy az iskolapadban ülnének. Az egész félévet érdekes szemináriumok és workshopok kísérik.

Aki alap vagy mesterképzésre szeretne jelentkezni a los angelesi kampuszon számos képzési lehetőség közül választhat. A filmkészítés három éves alapképzését követően lehetősége nyílik a diákoknak akár 12 önálló filmprojekt leforgatására is. Akik ebben a programban vesznek részt, a tanulmányok során diáktársaikkal 30 másik projektet is végrehajtanak. A "Liberal Arts" (természettudományok, humán, társadalmi és viselkedési tudományok, művészettörténet, design és film tanulmányok) szakirányok is összességében egyharmad részt elmélet és kétharmad részt gyakorlatból állnak. Az alapképzés diplomája egy szakdolgozat megírása helyett saját készítésű mozifilm is prezentálható. Egy és kétéves mesterképzések közül is lehet választani azoknak akiknek már van egy diplomája. Az NYFA los angelesi kampuszán népszerűek pl: a Master of Fine Arts in Film Making, Acting for Film, Producing, Photography, Screenwriting és a Cinematography képzések. Ebben az esetben is a gyakorlatiasság áll a középpontban. A képzés elvégeztével a diákok változatos portfólióval léphetnek a munkapiacra.

Egyetemi kampusz New York City-ben
Itt kizárólag egy éves Diploma/ Certificate Programra valamint 12 hetes Evening Workshop-Programra lehet jelentkezni a következő területeken: Film Making, Producing, Acting for Film valamint Broadcast Journalism. Az intenzív tanterv két félévre oszlik, ahol a diákok nyolc bemutató filmet készítenek. A szemináriumok biztosítják a gyakorlatban alkalmazandó elméleti hátteret.

Kis létszám, kiváló professzorok
A név kötelez, az NYFA színvonalas oktatásának köszönhetően számos szakmabeli híresség gyermeke is ide iratkozott be, mint például: Steven Spielberg, Al Pacino, vagy Terry Gilliam.

Chinatown színes kavalkádja
A spanyol Harlem, SoHo bevásárló utcái valamint az East Village kulturális változatossága állandó inspirációt szolgáltat a kreatív szemléletű egyének számára.

Los Angeles kampusza
Az amerikai filmipar szívében található- az egyetem a Universal Studios Hollywood központjában helyezkedik el. A diákokat modern berendezések és megfelelő technikai felszereltség várja.

Hasznos linkek

Szerző: Hilka Leicht