Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/4/0/csm_NPU_02_600x400_c7549bdb85.jpg/fileadmin/_processed_/0/9/csm_NPU_03_600x400_524a5dba24.jpg

Egyetemek külföldön: North Park University

Zöld övezet, multikultirális légkör jellemzi a Chicago North Park University hangulatát.

68%BAföG

Információk

Website www.northpark.edu

Tanulmány Chicago, Illinois, USA

Alapítva 1891

Hallgatók 3.200, nemzetközi hallgatók: 150

Oktatás nyelve Englisch


A félév időpontjai Semester 1: 2018. augusztus 27. - 2018. december 14.


Jelentkezési határidő
Semester 1: 2018. június 15. (ajánlott 2018. május 14. )

North Park University

West Foster Avenue , Chicago, Illinois, USA

North Park University

Felsőfokú tanulmány

A North Park University (NPU)  kampusza egy igazi parkokkal színesített oázis, melynek közelében folyik a Chicago River. A legrégebbi épület 1894-ből származik, melynek impozáns kupoláját 30 évvel későb a repülősök tájékozási pontként tartották számon, és segítséget nyújtott a landolás során Wind City-ben. Az NPU alapítója és támogatója az Evangelical Covenant Church, ami a mottóját is megalapozza: Lives of Significance and Service. Különféle vallást gyakorló hallgató tanul az egyetemen, akik az alábbi értékeket tartják fontosnak: Distinctively Christian, Intentionally Urban, Purposefully Multicultural.

Az NPU változatos képzéseket indít, ahol a Business és Communication különösen kedvelt szakoknak számítanak,és olyan tanulmányokkal egészíthetők ki, mint a Middle Eastern Studies vagy a Women and Gender Studies. Az egyetemen természetesen van teológiai, természettudományi és nyelvészeti kar is. Zenei tanulmányokra is van lehetőség, amelyeken belül a Jazz specializáció a leghíresebb. Az NPU-n a Student Faculty Ratio 13:1. Mivel az Evangelical Convenant Church alapítója Svédországból származott, az egyetem a mai napig ápolja a kapcsolatot skandináv gyökereivel, ezért Scandinavian Studies mellett skandináv nyelvtanulásra is van lehetőség.

Külföldi félév Chicagoban: a multikulturális Chicago északnyugati részén található a parkosított egyetemi kampusz, mely 2008-ban elnyerte az American Institute for Architects (AIA) díját. A diákok a könyvtár és a modern természettudományos központ mellett a Helwig Recreation Center szolgáltatásiat is igénybe vehetik. Az NPU-n mintegy 20 önkéntes szervezet működik, ami lehetőséget biztosít, hogy a diákok a non-profit szektorban is munkatapasztalatokat szerezhessenek.

Szerző: Hilka Leicht