Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/8/b/csm_SanDiegoStateUniversity_01_600x400_a0983619e1.jpg/fileadmin/_processed_/7/b/csm_SanDiegoStateUniversity_02_600x400_3920cc5f68.jpg/fileadmin/_processed_/6/b/csm_SanDiegoStateUniversity_03_240x320_d8476500f5.jpg/fileadmin/_processed_/3/a/csm_SanDiegoStateUniversity_04_240x320_e6d60764af.jpg

Egyetemek külföldön: San Diego State University

Egy külföldi félév eltöltése San Diegoban sok tanuló számára kecsegtető álom. Az IEC segítségével egyre több diák tanulhat Kaliforniában az SDSU-n: a színvonalas egyetem San Diego kozmopolita városában nyújt lehetőséget a tudásra szomjas hallgatók számára.

75%BAföG

Információk

Website www.sdsu.edu

Tanulmány San Diego, California, USA

Alapítva 1897

Hallgatók 34.000, nemzetközi hallgatók: 1.500

Oktatás nyelve Englisch

Akkreditáció/Rangsor AACSB (Business Accreditation)

San Diego State University

Campanile Dr92182 , San Diego, California, USA

San Diego State University

Felsőfokú tanulmány

A San Diego Állami Egyetem (SDSU) 
San Diego régiójának legnagyobb és legrégibb Felsőoktatási intézménye, mely 1897-ben alapult és az Egyesült Államok legtekintélyesebb tudományos intézményei közé tartozik. A független alapítványok egyike, a Carnegie Alapítvány, az SDSU-t a legtöbb kutatást támogató egyetemek közé sorolta. Ez azt jelenti, hogy az egyetem számos szakterületén folynak kutató munkák és ezáltal lehetőséget biztosít doktorátusi (PhD) poziciók megpályázására. Különösen a biotechnológia szakterületén szerepel elsőként  a San Diego Állami Egyetem a kaliforniai listán.

Szakmai szempontból sikeres felkészítés
A sikeres szakmai felkészítés a legfőbb célja az SDSU-nak, ezért rendelkezik olyan sokrétű tanulmányi választékkal. Akinek kedve támad egy, esetleg két vendég szemesztert az SDSU-n eltölteni, az alábbi szakterületek kurzus kínálatából választhat: Műszaki és Természettudományi, Politika és Szociológia, Irodalomtudomány és Idegen Nyelvek, Gazdaságtudomány, Kommunikáció és Újságirás, Film és Média szak, Tánc és Zene, Filozófia, Történelem, Földtani és Egészségtudományi kar. Lehetőség van angol nyelvi tanfolyamot felsőoktatási kurzussal kombinálni.

Nemzetközi top: 
Az SDSU által nyújtott International Business Program az USA egyik legrangosabb képzése. A Success szakfolyóirat ezen szakot vállalkozási szempontból a 25 legjobb közé sorolja az Egyesült Államokon belül. 

Modern létesítmények, átfogó tanácsadási kínálat 
és aktív hallgatói szervezet gondoskodik arról, hogy az SDSU-n kellemes tanulmányi légkör uralkodjon. 

San Diego Kalifornia második legnagyobb városa 
Ezenfelül autóval mindössze fél  órára fekszik a mexikói határtól. Kellemes éghajlatának - az éves átlaghőmérséklet 21 Celsius fok – továbbá a csodálatos csendes-óceáni strandjainak köszönhetően San Diego közkedvelt nyaralóhellyé vált. Természetesen a város másik oldala is tartogat meglepetéseket: nemhiába fejlődött a legjelentősebb  biotechnológiai ipari központok egyikévé. A Filharmónikus Zenekara és Operaház által San Diego kulturális szempontból is széles kínálattal rendelkezik.

Hasznos linkek

Szerző: Hilka Leicht