Egyetemek külföldön: San Francisco State University

Innováció, kutatás és társadalmi szerepvállalás jellemzi leginkább a pezsgő San Francisco szívében található San Francisco State University-t.


Regisztráció

85%BAföG
/fileadmin/_processed_/1/f/csm_SFSU-campus2_48e8cafbbf.jpg
2qKfQk7P7qM

Információk

Website http://www.sfsu.edu/

Alapítva 1899

Hallgatók 30.000 , nemzetközi hallgatók: 1700

Oktatás nyelve Englisch

Akkreditáció/Rangsor AACSB (Business Accreditation) , AMBA (Business Accreditation)


A félév időpontjai Semester 2: 18. január 2018 Semester 1: 27. augusztus 2018 - 19. december 2018


Jelentkezési határidő
Semester 1: 14. május 2018 (ajánlott 16. április 2018)
Die Frist kann sich ggf. noch ändern. Bitte reichen Sie frühzeitig Ihre Bewerbung ein.


Orientáció kezdete
Semester 1: 21. augusztus 2018

San Francisco State University

Holloway Avenue 1600, Kalifornien, California, USA

San Francisco State University

Felsőfokú tanulmány

A San Francisco State University az elsőosztályú, gyakorlatorientált kurzuskínálat és az élménydús belvárosi élet vonzó elegyét kínálja diákjainak. Az SF State 1899-es alapításával Kalifornia egyik legrégebbi egyeteme, folyton megújuló, innovatív oktatási módszereire utal lényegretörő mottója is: "We make things happen".

Tanulj a Szilícium-völgyben!

Nincs olyan tantárgy vagy érdeklődési kör, mellyel ne lehetne az SFSU-n foglalkozni. Az egyetem Civil Engineering, Computer Science, Design, Ethic Stuides és MBA kurzusaira a legbüszkébb, de közel 75 különböző alapképzésre lehet jelentkezni, mely során a hallgató több esetben Guggenheim ösztöndíjas, Puschart-díjas és Emmy-díjas, szakképzett tanári gárda segítségével sajátíthatja el saját diszciplinája alapjait. A közeli világhírű Szilícium-völgy olyan cégóriásoknak és létesítményeknek ad otthont, mint az Apple, a Google, a Facebook, a Smithsonian Institute, a National Institutes of Health, a NASA és a Pixar. Ez a tény már csak azért is jó hír, mert az SFSU végzősei gyakran ezen cégek valamelyikében tudnak elhelyezkedni.

Sikeres végzősök

Az SF State hallgatói értékes gyakorlati tapasztalatokra tehetnek szert az egyetem hallgatójaként. Nem ritkán az itt végzett diákok komoly vezetői pozícióban találhatják magukat, mint például Mohan Gyani, az AT&T Wireless telekommunikációs vállalat elnöke, vagy Andrew Ly, aki a Sugar Bowl Bakery megalapításával Észak-Kalifornia egyik legvirágozóbb családi vállalkozását birtokolja. A híres öregdiákok listája azonban itt nem áll meg, közéjük tartozik még az első Naprendszeren kívüli bolygót felfedező Paul Butler, Annette Bening és Danny Glover, továbbá 15 Oscar-díjas, 10 Pulitzer-díjas, 47 Emmy-díjas, 10 Grammy.díjas és 12 Tony-díjas is!

Felelős társadalmi szerepvállalás

A San Francisco State University tanterve több, mint 100 éve jött létre és újul meg folyamatosan, viszont az állam egyik első egyetemeként komolyan veszi a társadalmi szerepvállalást. Közel 500 szakon ad lehetőséget hallgatóinak, hogy kreditet szerezzenek önkéntes munka végzésével, például hátrányos helyzetűek díjmentes egészségügyi ellátásával, vagy céges továbbképzések levezetésével. Az egyetem szociális szerepvállalásával gyakran nyer állami díjakat. Az egyetem ebből adódóan a legkülönbözőbb családi háttérrel rendelkező diákoknak biztosít anyagi segítséget tanulmányaik során.

Az álmok kampusza

A San Francisco State University közelében mindent megtalálsz a tengerparti idilltől kezdve a pezsgő városi életig. Ilyen feltételek mellett talán nem is csoda, hogy az egyetem közel 30.000 hallgatót számol, akik több mint 200 diákklubhoz csatlakozhatnak és új ismeretekkel, hobbikkal gazdagodhatnak. A kulturális kínálat a számtalan workshoptól kezdve, a vendégelőadásokon át a különböző kiállításokig kellő kikapcsolódát és változatosságot nyújt a hétköznapokban. A sport kedvelői is sokféle tevékenységet találhatnak maguknak, mint például a futball, kosárlabda, birkózás, frizbi, vízipóló, szoftball vagy az atlétika.

Szerz? Hilka Leicht