Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/f/5/csm_Siena-Image_3f43dd31fe.jpg

Egyetemek külföldön: Siena College

Külföldi féléves részképzés hamisítatlan amerikai közegben: a Siena College New York államban kicsi, de megkapó! Jelentkezz az IEC-n keresztül a Siena College alap- vagy részképzéseire!

94%BAföG

Információk

Website www.siena.edu

Tanulmány Albany, New York, USA

Alapítva 1937

Hallgatók 3.139, nemzetközi hallgatók: 100

Oktatás nyelve Englisch


A félév időpontjai Semester 2: 2018. január 16. - 2018. május 05. Semester 1: 2018. szeptember 04. - 2018. december 15.


Jelentkezési határidő
Semester 2: 2017. november 15. (ajánlott 2017. október 13. )
Semester 1: 2018. március 15.

Siena College

515 Loudon Rd , Albany, New York, USA

Siena College

Felsőfokú tanulmány

A Siena College New York állam fővárosában, Albany nyugodt külvárosi részén található. Az iskolát ferences szerzetesek alapították 1937-ben, az akkor az iskolát képező téglaépítésű épület a mai napig szerves része a kampusznak. A közel 3000 hallgatónak otthont adó, zöld és otthonos, hagyományőrző kampusz idilli környezet a tanulmányokhoz. A Forbes magazin a legjobb észak-amerikai alapképzést kínáló felsőoktatási intézmények 7%-ába sorolja a Siena College-et.

Jellegzetes USA: tanulj amerikaiaktól

A Siena College képzésein kb. 100 nemzetközi diák tanul egy félévben. A hallgatók többsége amerikai, így a nemzetközi hallgatók hamisítatlan amerikai közegben végezhetik külföldi tanulmányaikat. Az iskola sikeres kosárlabdacsapattal büszkélkedhet, mérkőzéseik mindig teltházasak Albany egyik legnagyobb stadionjában. További közkedvelt sportok a baseball, a rögbi, a vízilabda és a squash. A kampuszon található edzőterem rendkívül korszerű és felszerelt, többekközött medence, futballpálya dodgeball-pálya is várja a sportolni vágyókat.

Elsőrangú üzleti és természettudományi kar

Az iskola egyik legnépszerűbb kara az AACSB által akkreditált Business School. Ezen kívül a biológia és a pszichológia képzések is nagyon keresettek. A természettudományi képzésekre jelentkezőknek a legmodernebb és felszereltebb laboratóriumok állnak rendelkezésükre.

Különböző központok gondoskodnak a legkülönbözőbb érdeklődési körök kielégítéséről, mint például a nemzetközi diákok számára és által létrehozott  nemzetközi diákszövetkezet, vagy a mentorprogram, mely a diákok beadandóiban, kutatási feladatokban és egyéb tanulmányaiban nyújt gyakorlati segítséget. 

Katolikus örökség: önkénteskedés 

A Siena College erősen katolikus eredetei révén rendkívül aktív az önkénteskedés terén, így a diákoknak számtalan lehetősége nyílik önkéntes munka végzésére. Az iskola rendszeresen szervez adományozásokat, adománygyűjtési rendezvényeket, illetve reptet ki diákokat több országba külföldi segélyszervezeteknek való segítség nyújtása okán. Albanyban is akad azonban önkéntes munkalehetőség, például a hajléktalanok és az idős emberek megsegítése formájában.

Tanulj New York államban!

New York állam a keleti parton található, legismertebb városa New York City, melytől kb. 250 km-re fekszik Albany, így tökéletes célpont a hétvégi kiruccanásokhoz. Az állam maga gazdag élővilággal és megannyi természeti csodával rendelkezik, így bőven nyílik alkalom a túrázásra is. Közkedvelt téli úticél például a közeli Adirondack hegység. Kanada sincs messze, egy rövidebb repülőút választja el a diákokat egy hétvégi kiruccanástól Torontóba vagy Montrealba.

Hasznos linkek

Szerző: Hilka Leicht