Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/9/5/csm_SRU_01_600x400_4158f20564.jpg/fileadmin/_processed_/d/3/csm_SRU_02_600x400_5a980ca102.jpg/fileadmin/_processed_/2/6/csm_SRU_03_600x400_e454b0ba1a.jpg/fileadmin/_processed_/a/7/csm_SRU_04_600x400_45d1397d36.jpg/fileadmin/_processed_/a/1/csm_SRU_05_600x400_a96caf8c16.jpg/fileadmin/_processed_/5/6/csm_SRU_07_600x400_c72afd2d07.jpg

Egyetemek külföldön: Slippery Rock University

Részképzések Pennsylvania-ban: a változatos kampuszéletnek és a gyönyörű természeti adottságoknak köszönhetően felejthetetlen tanulmányi élményben részesülhetsz!

87%BAföG

Információk

Website www.sru.edu

Tanulmány Slippery Rock, Pennsylvania, USA

Alapítva 1889

Hallgatók 8.500, nemzetközi hallgatók: 103

Oktatás nyelve Englisch

Slippery Rock University

Morrow Way , Slippery Rock, Pennsylvania, USA

Slippery Rock University

Felsőfokú tanulmány

A Slippery Rock University-n a hallgatók olyan vidéken tanulhatnak, melyet Pennsylvania dombos nyugati vidéke ölel körül. Senkit ne tévesszen meg a képzés minősége, az állami egyetem hires arról, hogy közel 125 éve a "Rock Solid Education” vagyis a sziklaszilárd oktatás színtere. Az egyetem része a Pennsylvania State System of Higher Education szövetségének, melyet összesen 14 felsőoktatási intézmény alkot. A 267 hektár területen fekvő kampuzának köszönhetően igazi amerikai egyetemi hangulatot tükröz. A hires U.S. NewsU.S. News & World Report a 100 legjobb egyetem közé sorolta az Egyesült Államok északi régiójában. A Princeton Rewiew a következőt nyilatkozta az SRU-ról: "One of the Best Colleges in the Northeast".

Választékos akadémiai kínálat:
Az egykor tanárképzőként alapított egyetemen a College of Education Oktatási Tanszék mai napig fontos szerepet játszik. A széleskörű pedagógiai képzési kínálatba az alábbi szakok tartoznak: Early Childhood Education, Special Education, Secondary Education valamint a Physical & Health Education. A hagyományos gazdaságtudományi képzések, mint az Accounting és a Finance mellett olyan speciális képzésre is jelentkezhetnek a hallgatók, mint a Resort, Recreation & Hospitality Management. A művészi beállítottságú diákoknak javasolt a tánc valamint a zeneterápiás képzés. A szabadidős tevékenységet, a sportot valamint az egészségtudományokat az alábbi képzések ötvözik: Adapted Physical Activity, Exercise Science, Athletic Training továbbá Therapeutic Recreation. A közegészségügyi képzéseknek szintén nagy hagyományuk van az egyetemen. Azok figyelmébe, akik a számokkal bánnak jól, pedig a következő képzéseket ajánljuk: Mathematics/Actuarial Science, Pre-Engineering valamint Information Systems. Az SRU nem híve a tömeges oktatásnak, a tanár-diák arány 1:20-hoz. Az SRU mind a 80 szakirányon magas szintű, gyakorlatorientált képzést biztosít, melyet a hallgatók a jövőbeli szakmájukban is hasznosítani tudnak.

Aktív kampuszélet
Az SRU híres nyüzsgő kampuszéletéről, ahol több, mint 160 diákszervezet működik. Aki nem találja meg elsőre, hogy milyen programban venne részt, széleskörű támogatásban részesül. A tágas kampusz területén bőven van sportolási lehetőség. Akit érdekel a hagyományos egyetemi College-Sport 17 különböző egyetemi sportcsapathoz csatlakozhat játékosként, amelyek a másodosztályú amerikai sportligának tagjai. Akit inkább a szabadidős sport érdekel, további 30 sportklub közül választhat. A tollaslabdától, a jégkorongon át a röplabdáig mindenki megtalálja a teshezillő mozgásformát. A kalandtúrák szerelmesei a vadvízi evezést is kipróbálhatják. 

Az International Club a nemzetközi hallgatók között segít szociális kapcsolatokat kiépíteni. A diákok együtt fedezik fel Pittsburgh és térségének múzeumait, túráznak vagy síelnek, sőt közös bowling valamint karaoke esteket is rendeznek. Az International Dinner 40 éves hagyománynak örvend, amely miatt számos volt hallgató is visszatér, hogy ismét bejárja az SRU létesítményeit.

Slippery Rock a természet lágy ölén
Slippery Rock egy kis város a vidéki Butler Country nyugati vidékén Pennsylvaniában. A város kivirágzott az elmúlt éveknek köszönhetően. Minden év Szeptemberében ünnepli az úgynevezett “VillageFest”-et, amely színházi előadásokból, zenei koncertekből valamint a North Country Brewing Company saját főzésű sörkóstolójából áll. Ha a tanulmányok mellett kikapcsolódásra vágysz, Slippery Rock az ideális célpont. A város határán található a Moraine State Park valamint a Jennings Environmental Education Center. Ezen kívül itt található még a North Country Trail is, amely hét államot köt össze az Egyesült Államok északi területén. Aki nagyvárosra vágyik egy óra alatt Pittsburgh-ben találhatja magát. Mindemellett New York, vagy a Niagara vízesés is kevesebb, mint egy nap alatt elérhető.

Hasznos linkek

Szerző: Hilka Leicht