Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/b/c/csm_UCSD_Bib_e0ba7b2d79.jpg/fileadmin/_processed_/d/6/csm_UCSD_la-jolla-cove_3cdcf90645.jpg/fileadmin/_processed_/8/5/csm_CSULAE_02_600x400_9f103f68d9.jpg/fileadmin/_processed_/2/5/csm_CSULAE_03_600x400_55af7c47fa.jpg

Egyetemek külföldön: University of California, San Diego

Az IEC segítségével könnyen bejuthatsz a neves University of California San Diego egyetemére. Jelentkezz minél előbb külföldi részképzésre és tanulj tovább az USA-ban.

Információk

Website extension.ucsd.edu/international/index.cfm

Tanulmány San Diego, California, USA

Alapítva 1966

Hallgatók 29.000, nemzetközi hallgatók: 4.000

Oktatás nyelve Englisch

Akkreditáció/Rangsor AACSB (Business Accreditation)

Nobel-díjasok száma 6

University of California, San Diego

Gilman Drive , San Diego, California, USA

University of California, San Diego

Felsőfokú tanulmány

A University of California, San Diego (UCSD) a világ egyik legjobb állami egyeteme, több egyetemi rangsorban is rendszeresen nagyon jó helyen szerepel. A legfrissebb Academic Ranking of World  Universities nemzetközi listáján 14. nemzeti listáján pedig 12. helyet ért el. A 2013-as US News & World Report szerint a UC San Diego egyetem az Egyesült Államok 8 legjobb állami egyeteme közé tartozik. 

Az 1960-ban alapított UC San Diego nagyon jelentős kutató egyetemek egyike: otthont ad többek között a Scripps Institution of Oceanography vagy a San Diego Supercomputer Center kutató központjának is. A UCSD mai napig a legnépszerűbb egyetem a természet- és biológiai tudományok területén. A Newsweek Magazin is a UCSD-t természettudományi karát választotta az Egyesült Államok legérdekesebb és legizgalmasabb tanulmányi helyéül. Az egyetem büszke számos Nobel-díjasára, akik közül többen még ma is az egyetemen oktatnak.

A nemzetközi diákok jelentkezhetnek a UCSD külföldi félévének eltöltésére a Study Abroad Program keretein belül. Részképzésre lehetőség van alap és mesterképzés esetén is, viszont a Rady School of Management, valamint a gyógyszerész és gyógyászati képzéseken nem lehet résztvenni. A külföldi félév a University Professional Studies (UPS)-en keresztül történik és a UCSD Extension intézi. A hagyományos félév helyett az oktatás negyedévekre van bontva, mely rendszerint 11 hét. Egy negyedév alatt különböző szakok tárgyaira is lehet jelentkezni.

A UCSD különböző Certificate Programjára is pályázhatnak a hallgatók: ezek általában 2-3 negyedévig tartanak, ami magyar viszonylatban egy félévnek felelnek meg. A legkedveltebbek a Business Essentials, Business Management és a Business Management éves képzései.

Az egyetem az kiváló oktatás mellett egyéb nagyszerű szabadidős és sport lehetőségeket is kínál. A modern létesítmény népszerű sportágai az úszás, vízilabda, foci, röplabda, vívás, kosárlabda, golf, sífutás, softball, baseball és a tenisz is. Azok akik a mozgással szemben a szurkolást részesítik előnyben támogathatják a UCSD főiskolai bajnokok ligájának számos csapatát.

A UCSD a La Jolla területén található, ami San Diego egyik külvárosa. Kalifornia második legnagyobb városa számos kulturális és szórakozási lehetőséget kínál. Közkedvelt strandjai mellett előnyös, hogy a mexikói határhoz közel helyezkedik el. Az időjárási viszonyoknak és a lélegzetelállító tájnak köszönhetően Dél- Kalifornia nem csak a turisták, de a külföldi diákok számára is álom desztináció.

Formák

Szerző: Hilka Leicht