Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/0/4/csm_Minnesota-Image_2d426df116.jpg

Egyetemek külföldön: University of Minnesota

A University of Minnesota külföldi szemeszter igazi felfedezőút az Egyesült Államok szívében. Jelentkezz az IEC-n keresztül!

49%BAföG

Információk

Website gominnesota.umn.edu

Tanulmány Minneapolis, Minnesota, USA

Alapítva 1851

Hallgatók 50.700, nemzetközi hallgatók: 6.400

Oktatás nyelve Englisch

Nobel-díjasok száma 27

Nobel-díjasok

1927 Arthur H. Compton (Compton-hatás, fizika)

University of Minnesota

University Ave. Suite 310 1901, Minneapolis, Minnesota, USA

University of Minnesota

Felsőfokú tanulmány

Az Egyesült Államok szíváben heylezkedik el a University of Minnesota. Hagyományokban gazdag szabadegyetem, mely számos területen kínál elsőrendű képzéseket. 

Irány Minnesota!

Az egyetem nemzetközi diákoknak létrehozott féléves részképzésének neve GO Minnesota. A méretes Twin Cities kampuszon bőséges tárgykínálatból válogathatsz. Az iskola rendkívül multikulturális és befogadó, számos közismert nemzetközi akadémikus és sportoló fordul meg falai között. 

A legnépszerűbb szakok: 

  • Social Sciences/Liberal Arts
  • Business
  • Engineering
  • Environment/Ecology
  • Agricultural Sciences.

Azok, akik az Egyesült Államokról szerzett tudásukat szeretnék elmélyíteni, rednkívül gazdag kínálatból választhatják ki tárgyaikat. Az American Studies képzés olyan tárgyakat kínál, mint az American Indian Studies, American Indians in Minnesota, Latinos in the U.S., Racial Formation & Transformation in the US, vagy a The U.S. Since 9/11.

Tanulmányi sokszínűség, aktív kutatómunka

Az UMN ma 18 karral rendelkezik, melyek 5 kampuszon várják a hallgatókat, az iskola alapításának célja már a kezdetektől a kutatás volt: az egyetem jelenleg 870 millió dollárt költ saját kutatási projektjeire, mellyel kiérdemelte a 8. legjobb szabadegyetem címét. A Twin Cities kampusz emellett nagyban hozzájárult Minneapolis "a 10 keginnovatívabb város" ranglistán elfoglalt helyéhez is.

A hagyományokban gazdag szakok közé tartozik a táplálkozás-és biológiatudományok képzései.  Az UMN például 16 almafajtával járult hozzá a biodiverzitáshoz, továbbá Biomedicine kutatói kifejlesztettek egy módszert a robotok gondolattal történő irányítására. Az egészségügyi kutatások terén is erős az iskola, mind az innovatív gyógyszerészeti eszközök és műtéti módszerek, mind pedig az AIDS-kutatás tekintetében jelentős lépéseket tett és tesz.

A University of Minnesota helyezései

A világ legjobb egyetemeinek ranglistája, az Academic Ranking of World Universities a University of Minnesotát kutatás tekintetében a harmadik helyen jegyzi az észak-amerikai szabadegyetemek sorában. A további szakirányokban jeleskedik még az egyetem:

  • Social Sciences: 3. hely
  • Medicine & Pharmacy: 5. hely
  • Engineering, Technology, Computer Sciences: 11. hely
  • Life & Agricultural Sciences: 12. hely
  • Natural Sciences & Mathematics: 13. hely
Félév Minnesotában: fedezd fel a várost és a természetet!

Egy tanulmányi félév Minneapolis egyetemén hatalmas kaland mind a városi izgalmakat kedvelők, mind pedig a túrázók számára. A Twin Cities Minneapolis bőségesen tartogat szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket a színházak, éjszakai élet, éttermek és bevásárlás tekintetében is. A város emellett 10.000 tóval büszkélkedhet! A város az év minden szakában kínál a természetben végezhető programot. Az UMN 800 témában rendelkezik diákklubokkal, így garantáltan megtalálod a téged érdeklő érdeklődési körnek hódoló közösséget.

Hasznos linkek

Szerző: Hilka Leicht