Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/4/9/csm_UWM_240x320_03_d32ecf0636.jpg/fileadmin/_processed_/d/4/csm_UWM_240x320_04_b3c89fddbc.jpg/fileadmin/_processed_/3/f/csm_UWM_600x400_01_c5791adc9d.jpg/fileadmin/_processed_/e/0/csm_UWM_600x400_02_30d049025c.jpg

Egyetemek külföldön: University of Wisconsin-Milwaukee

Kiemelkedő részképzések Milwaukee erős kutatóegyetemén a Michigan tó partjánál! Légy részese egy amerikai hagyományokat ápoló félévnek és jelentkezz az IEC segítségével.

56%BAföG

Információk

Website www.uwm.edu

Tanulmány Milwaukee, Wisconsin, USA

Alapítva 1956

Hallgatók 28.042 , nemzetközi hallgatók: 1562

Oktatás nyelve Englisch

Akkreditáció/Rangsor AACSB (Business Accreditation)

Nobel-díjasok száma 1

Nobel-díjasok

Jack Kilby, 2000-ben kapott fizikai Nobel-díjat: feltalálta az integrált áramkört.


A félév időpontjai Semester 2: 2018. január 22. - 2018. május 18. Semester 1: 2018. szeptember 04. - 2018. december 21.


Orientáció kezdete
Semester 2: 2018. január 16.
Semester 1: 2018. augusztus 27.

University of Wisconsin-Milwaukee

East Hartford Avenue , Milwaukee, Wisconsin, USA

University of Wisconsin-Milwaukee

Felsőfokú tanulmány

Az egyetem fókuszpontjában a kutatás és a nemzetközi kapcsolatok állnak: ha ezen kritériumok szellemében keresel továbbtanulási helszínt, a University of Wisconsin-Milwaukee-ra bátran eshet választásod. A Global Scholars Program keretében az alapképzéses hallgatóknak lehetősége nyílik a külföldi félév folyamán az UWM hét National Ressource Centers for Global Studies létesítményeinek kínálatát teljes mértékben kihasználni. A legkedveltebb szakok közé az alábbiak tartoznak: Arts & Culture, Communications & Management, Economic Development, Environmental Sustainability, Health, Politics & Security. A tanári kar nemzetközi hírnévnek örvend. Az egyetem kutatási sikereit a neves Carnegie Foundation is alátámasztja. Nem csoda, hogy a nemzetközi diákok szívesen írják a Milwaukee egyetemen doktori disszertációjukat, hisz több, mint 34 különböző tanulmányi program közül választhatnak.

Színvonalas kutatási programok
A UWM főkampusza a Micigan tó partjától öt percre található. Itt található az egyik leghíresebb egyetemi kutatóközpont, amely az USA-ban egyedülálló az édesvízi tudományok területén, valamint a nemzetközi hallgatók körében is nagy népszerűségnek örvend. A School of Architecture & Urban Planning PhD programját a National Research Council az Egyesült Államokon belül a 3. legjobbnak ítélte meg. A kutatás mindemellett a műszaki tudományok területét is teljesen lefedi, melyre a híres fizikus Jack Kilby is példa, aki 2000-ben nyert Nobel-díjat. Itt szerzett diplomat továbbá Satya Nadella a Microsoft ügyvezető igazgatója, aki 1990-ben diplomázott a UWM Master of Computer Science képzésén, valamint Jim Rygiel is, aki A Gyűrűk Ura digitális film effektjeiért háromszor is elnyerte az Osca-  díjat. Az egyetem mottója méltó a kijelentésre, miszerint “Powerful Ideas. Proven Results.” Az UWM hallgatói 14 különböző kar 180 diplomás képzése közül választhatnak. A Lubar School of Business képzések AACSB akkreditációval rendelkeznek. A művészeti és a közegészségügyi tanulmányok is népszerűek. Akit leginkább a gyakorlatorientált képzések érdekelnek érdemes figyelembe vennie az építészeti valamint az egészségügyi képzéseket. A diákokra nagy figyelmet fordít a tanári kar a tanulmányi csoportok 45%-a kevesebb, mint 20 főt tartalmaz. Átalgosan egy tanár 18 hallgatóval foglalkozik.

Változatos diákélet
A hallgatók ugrásra készen várják az egyetemi kihívásokat, a sport a diákélet egyik húzóereje: aki mozogni szeretne vagy a sportok passzív szemlélője, az American College Sports 15 elsőosztájú csapatának köszönhetően egyaránt megtalálja számítását az UWM egyetemén. A női labdarúgó csapat az Egyesült Államokban a legjobb 10 közé tartozik. Az egyetemen 300 hallgatói szervezet gondoskodik a változatos programkínálatról, évente közel 1000 rendezvényt bonyolítanak le. A kampusz mozija a szociokultúrális események központja, ahol az Arts&Crafts-Center is működik. Itt lehetősége nyílik a tanulóknak az amerikai egyetemi élet mellett a nagyváros rejtelmeibe is bepillantást nyerni. Aki szívesen mélyítené angol nyelvi tudásszintjét, az egyetemi nyelvkurzusok mellett személyes beszélgetőpartnerre is szert tehet.

Kedvező régió minden évszakban
Milwaukee Wisconsin állam szívének centruma, mely politikai, gazdasági és kulturális központ is egyben. A UWM egy csendes városi negyedben található, ahonnan a belváros busszal negyed óra alatt elérhető. A Nagy-tavak régiójában mind a négy évszak a maga szépségében pompázik. A melegebb nyári évszakokban közkedvelt a kerékpártúrák mellett a strandolás és a vitorlázás, a havas téli időjárás pedig kedvez a síelés mellett a snowboard szerelmeseinek is. Közkedvelt célpont Chicago, amely 90 perc alatt megközelíthető.

Hasznos linkek

Szerző: Hilka Leicht