Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
WxDChc6omZgAHLh7bVna4I0Xq--hHX9fMHfOAsyzlEWg

Továbbtanulás külföldön: Tanulj az USA-ban

Egyetemek az USA-ban: Tanulj külföldön! Az IEC több mint 25 egyetemet képvisel az Egyesült Államokban és ingyenesen tájékoztat az amerikai felsőoktatásról. Jelentkezz rajtunk keresztül amerikai partner egyetemeink képzéseire.

American International Recruitment Council
California Specialist IEC

Finanszírozás

Külföldi tanulmányok finanszírozása az USA-ban: Az USA-ban minden egyetemen kell tandíjat fizetni. A tandíj minden egyetemen különböző. A tanulmányi átlagtól függően a legtöbb egyetemen lehetőség van egy ösztöndíj megszerzésére, amely csökkenti a tandíjat.

Merit Sholarship – Amerikai egyetemek tanulmányi ösztöndíjai
Nemzetközi hallgatók, csak néhány esetben kaphatják meg ezen ösztöndíjakat. Az esély ugyan csekély, viszont nem lehetetlen az ösztöndíj megszerzése, főleg a mesterképzésre jelentkező hallgatóknak. Akik a négy éves alapképzés elvégzését tervezik az Egyesült Államokban, minden esetben le kell tenniük az SAT vagy ACT tesztet ahhoz, hogy megnöveljék esélyeiket az ösztöndíj elnyerésére.

Sport ösztöndíjak
A kiváló eredménnyel rendelkező sportolók számára megpályázható sportösztöndíj is egyes egyetemeken. A sport ösztöndíjra való jelentkezés esetén viszont korán kell megkezdeni az egyetem és az edzők felkeresését, hiszen mindössze pár nemzetközi hallgató kaphat teljes költségtérítést.

Fulbright ösztöndíj
Az ösztöndíj olyan magyar hallgatók számára érhető el, akik már rendelkeznek egyetemi diplomával és kutatásukat valamint továbbképzésüket egy évig az USA-ban szeretnék folytatni, valamint igazolni tudják az angol nyelv magas szinttű ismeretét. Az ösztöndíj a megélhetési költségeket fedezi, valamint 15.000 USD mértékű tandíj támogatást nyújt. A jelentkezést a magyarországi Fulbright központban kell benyújtani, a honlapon megadott aktuális időpontig.

Szerző: Hilka Leicht