Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Továbbtanulás külföldön: Tanulj Dél-Koreában

Részképzések Szöulban: az IEC segítségével akár Dél-Koreában is lehetőséged nyílik továbbtanulni. Az olcsó tandíjaknak köszönhetően a vibráló metropolisz nagy népszerűségnek örvend a nemzetközi diákok körében.

Oktatási rendszer

Főváros: Szöul
Népesség: 50.200.000
Terület: 97.350 km²
Időzóna: UTC 9 ig
Pénznem: Won
Árfolyam: 1 KRW = 0.0007 EUR (Kelt: 23.08.2019)
Hivatalos nyelv: koreai
Szorgalmi időszak: március, augusztus

Információ a célországról

Részképzések a Koreai Köztársaságban: Koreai Köztársaság az ország hivatalos elnevezése, melyet a köznyelvben Észak – Korea valamint Dél – Korea-ként szoktunk említeni. Évente számos nemzetközi hallgatót vonz Dél – Korea. Amíg a déli régió gazdaságát 1948-ban legfőképpen a mezőgazdaság határozta meg, ma a 20 vezető ipari országok csoportja közé tartozik. Korea az elméleti és a gyakorlati tapasztalatok szerzése érdekében is megfelelő tanulmányi célpont. A Samsung vagy az LG márkák high – tech alkotásaival az élet minden területén megtalálhatóak. Nincs még egy olyan nép, ahol a mobiltelefon kultúrája ilyen mély gyökereket vetett volna. Fedezd fel külföldi tanulmányaid során ezt a meglepetésekben gazdag országot!

Történelem:
Koreai-félszigeten már 18.000 évvel ezelőtt is laktak. Történelme több évszázadon keresztül Kínával fonódik össze. A függetlenség rövid időszaka után 1910-1945 között Japán megszállás alatt állt. Ennek végeztével sem állt helyre a béke, mert az országban tért hódított a nyugati demokrácia és a szovjet kommunizmus közötti konfliktus. A háború 1953-ban végetért és az ország a 34. szélességi foknál ketté oszlott. Ez a demarkációs vonal még ma is áthatolhatatlan övezet. Dél – Koreában 1987-ben végetvetett az autokratikus rendszerrel és azóta Ázsia és a világ vezető gazdasági hatalmává nőtte ki magát. A koreaikat több, mint fele vallásos. Bár a buddhizmus a legelterjedtebb, országszerte több protestáns és a katolikus vallási közösség is megtalálható.

Földrajz és utazás: Seoul, Dél – Korea fővárosában él a lakosság egyötöde, 10 millió fő. Az infrastrukturális hálózatának köszönhetően az ország kényelmesen beutazható. Az enyhe hőmérsékletű déli partvidék mellett érdemes ellátogatni Haeinsa templomába, amely az UNESCO - Világörökség része. A koreai félsziget földrajzát dombok, erdők és hegységek váltakozása határozza meg, a tél hidegebb, mint Magyarországon. Seoul-ból több ázsiai desztináció elérhető, akár egy hétvégi kirándulás alkalmával is.

Étkezés: a koreai konyha számtalan különlegességgel rendelkezik, legyen szó levesről, rizsről vagy halételekről. A vegetáriánusoknak kedvez a Kimchi, mely csípős nemzeti étel. 

Képzés: számos ázsiai országban a konfuciánus hagyományoknak köszönhetően Koreában is nagy jelentőséget fordítanak az oktatás színvonalára, melyet a PISA- tanulmányok valamint a hallgatói létszám is alátámaszt. 2012 környékén 100.000 lakosra 7000 diák jutott, aki 400 felsőoktatási intézmény közül választhatott.

Szemesterstart:  Március, Augusztus/Szeptember

Vízum: az EU tagállamok lakosai vízummentesen utazhatnak az országba, viszont 90 napon belül a helyi szerveknél szükséges tanulói vízum igénylése.

Szerző: Hilka Leicht