Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Továbbtanulás külföldön: Tanulj Dubaiban

Színvonalas egyetemi részképzések Dubaiban: fedezd fel a világot Közel-Keleten! Kérdezd csapatunkat

Oktatási rendszer

Főváros: Abu Dhabi
Népesség: 5.500.000
Terület: 83.600 km²
Időzóna: UTC 4 ig
Pénznem: Dirham
Árfolyam: 1 AED = 0.2441 EUR (Kelt: 22.05.2019)
Hivatalos nyelv: Arab
Szorgalmi időszak: szeptember

Információ a célországról

Az Ezeregy éjszaka meséi a Perzsa-öböl másik oldalán látszik beteljesülni, ahol még hatvan évvel a beduin kultúra alatt elképzelhetetlen volt a hét emirátus egyesülése, ott most a 21. század divatdiktátora bontogatja szárnyát az Arab-félszigeten.

Dubai kiemelkedő építészeti remekeiről, ilyen az 1999-ben arab vitorlásra emlékeztető Burj Al Arab épülete illetve a jelenleg a világ legmagasabb épülete mely, 821 méter magas szálloda 2010 óta. Dubai a legnagyobb városa az Egyesült Arab Emírségnek (EAE), mely a számos turisztikai látványosságon kívül a nemzetközi légiközlekedés és logisztikai központként is funkcionál Ázsia kapujában.

Oktatás és befektetés: Az uralkodó családok felismerték, hogy mennyire fontos az oktatásba fektetni, melyet azóta is fejlesztenek az infrastruktúra fejlesztése mellett.

Társadalom: A 2 millió lakos több mint 80%-a külföldi, ezért az angol nyelv használata igen elterjedt és fontos eszköz mind az üzleti élet, mind a tanulmányok terén. A globalizáció hatása azonban nem kúszott be a szigorú arab törvények mögé, hiszen bizonyos normákat továbbra is megkövetelnek és betartatnak a látogatókkal. A nem megfelelő viselkedés pedig komoly hatósági intézkedéseket vonhat maguk után.

Klíma: A forró levegő jelenthet problémát az európaiak számára. A nappali hőmérséklet 40 Celsius fok körül mozog, ami este is csak 10 celsius fokkal csökken. Azonban minden helyiségben klíma található. A téli hónapok általában csapadékosak és ekkor közel felére esik a hőmérséklet.

Félév kezdete: Szeptember

Szerző: Hilka Leicht