Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Továbbtanulás külföldön: Tanulj Indonéziában

Külföldi tanulmányok az egyenlítő közelében! Az IEC közreműködésével most lehetőséged nyílik az álomszép Bali szigetén, az Udayana University képzésein továbbtanulnod! Kérdéseddel fordulj hozzánk bizalommal!

Oktatási rendszer

Főváros: Jakarta
Népesség: 237.000.000
Terület: 1.090.000 km²
Időzóna: UTC 7 ig
Pénznem: Indonesische Rupiah
Árfolyam: 1 IDR = 0.0001 EUR (Kelt: 25.08.2019)
Hivatalos nyelv: indonéz
Szorgalmi időszak: január, szeptember

Információ a célországról

Álomszerű vulkanikus eredetű tájak, festői szépségű strandok, melyet csak filmekből ismerünk valamint kultúrális sokszínűség jellemzi Indonézia szigetvilágát, amelyet külföldi tanulmányaid során te is felfedezhetsz! Ha a vízisportok vonzanak a tengerhez, vagy a változatos növény- és állatvilágot szeretnéd felkutatni, esetleg a nagyvárosi éjszakai élet érdekel, Indonézia változatos szigetein a programlehetőségek sora végtelen.  Külföldi tanulmányaid során az itt élő népek kultúrájába és életmódjába is betekintést nyerhetsz. Az IEC partneregyeteme a Udayana University az Indonéz szigetek közül Balin található, ahol a nemzetközi hallgatók gyorsan beilleszkednek a helyi kultúrába.

Tanév: az egyetemi félév két szemeszterre bomlik. Az egyik Szeptembertől Januárig a másik pedig Februártól Júniusig tart. Júlisban és Augusztusban általában nyáriszünet van.

A félév költségei: őszi félévben mintegy 500-2.000 EUR tandíjjal kell kalkulálnia a hallgatóknak. A megélhetési költségek egyéni igénytől függnek, várhatóan 5.000 EUR-val kell számolni félévenként repülőjeggyel, szállással és ellátással együtt.

Egészségbiztosítás: a tartózkodás időpontjára való tekintettel minden hallgatónak rendelkeznie kell érvényes egészségbiztosítással.

Országon belüli közlekedés:
Indonéziában a bal oldalon vezetnek. A nagyobb szigetek tömegközlekedési hálózattal vannak ellátva, viszont Balin nincs tömegközlekedés. Itt népszerű az autó valamint a motorkerékpár vagy robogó bérlése, amely akár egy hónapra is bérelhető. A robogó havi bérleti díja például 45 EUR.

Lakhatás: a nemzetközi diákok választhatnak, hogy befogadó családnál szeretnének lakni, vagy többen közösen egy egész házat szeretnének kibérelni. Ügyelni kell arra, hogy a kollégiumi szobák korlátozott számban vehetőek igényben és főként a nemzeti hallgatóknak biztosít szállást az egyetem. Több olyan lehetőség is igénybevehető, ahol szoba vagy lakás az egész év helyett havi szinten bérelhető. Szoba bérlése a helyszínen is történhet, hisz több szálloda kint kedvezőbb áron dolgozik.

Érdemes tudnivalók Indonéziáról: a világ legnagyobb szigete az Indonéz Köztársaság. Az egyenlítő övezetében fekvő területen több, mint 17.000 sziget tartozik, amelyből csupán 6.000 lakott. Az Indonéz állam több népnek és kultúrának ad otthont, melynek történelmi és kulturális hátterét buddhisták, muzulmánok és hinduk színesítették. A paradicsomi szépségű strandjainak köszönhetően Bali az egyes számú turistacélpont. Míg Bali lakossága túlnyomó részt hindu, Indonézia muzulmán országnak számít.

Vízum: az Indonéziába érkező hallgatóknak két lehetősége van vízum igénylésére. Az egyik a szocio-kulturális vízum a másik pedig a tanuló vízum. A szocio-kulturális vízum maximálisan 6 hónapos tartózkodás esetében vehető igénybe és költsége 45 EUR közelében van, a tanuló vízum pedig maximálisan 3 évig érvényes és a hatóságoknak megközelítően 100 EUR díjat kell érte fizetni.

Munkavállalás: az Indonéziába érkező nemzetközi hallgatók nem vállalhatnak munkát tanulmányaik mellett.

Szerző: Hilka Leicht