Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
9tbL3XHM6b8BFmOmEsbwVg&feature=related

Továbbtanulás külföldön: Tanulj Kínában

Tanulmányi lehetőségek Távol-Keleten: részképzések a feltörekvő gazdasági nagyhatalomban, Kínában. Az angol nyelvű képzések mellett a kínai nyelv alapjait is elsajátíthatod. Kérdéseddel fordulj hozzánk bizalommal!

Oktatási rendszer

Főváros: Peking
Népesség: 130.000.000
Terület: 9.600.000 km²
Időzóna: UTC 8 ig
Hivatalos nyelv: Kínai (Mandarin)
Szorgalmi időszak: szeptember, február

Információ a célországról

Lenyűgöző mégis furcsa és exotikus országnak tartják az Európaiak Kínát. Viszont vitathatatlan, hogy Kínáról csak szuperlatívuszokban beszélhetünk: Kína rendelkezik a legősibb kultúrával, Kanada és Oroszország után a harmadik legnagyobb ország és 1.3 milliárd lakosságával a világ legnépesebb országa.

Kína gazdasága virágzik és kétségtelenül a világ legerősebb gazdasága jelenleg. Kína folyamatos infrastruktúra fejlesztésének köszönhetően újabb és újabb befektetők özönlenek az országba, melynek köszönhetően számos munkalehetőség nyílt meg. Újabb és őjabb európai cégeket vonzz a gazdasági stabilitás a régióba, s ez vonzza egyben a kiváló hallgatókat is. Jelenleg 77,000 nemzetközi hallgatót számlálnak az egyetemek közel 170 országból Kínába.
 
A tanulmányok elvégeztével, azonban nincs vége a tanulási folyamatnak, hiszen olyan tapasztalatokkal is bővülhetnek a hallgatók, amelyek elengedhetetlenek az üzleti életben. A kultúra megértése, az alapértékek és nyelvtudás, rugalmasság és társadalmi normák ismerete hasznossá válik.

A szemeszter kezdete: Február és Szeptember

Tandíj: 6,250 – 6,500 EUR szállással együtt szemeszterenként

Felsőoktatási intézmények típusai

Kínában körülbelül 3,000 felsőoktatási intézmény található, melyből 1,300 állami és 1,200 privát kézben található. Az állam által kiválasztott és működtetett egyetemek a legmagasabb színvonalúak. Ahhoz, hogy a nemzetközi szférában is megállják helyüket egyre több képzést angol nyelven indítanak. Az angol nyelv emellett az üzleti élet elengedhetetlen kommunikációs nyelve is egyben. A mandarin tudás nem kötelező, de mindenképp megkönnyíti a mindennapokat. 

Szerző: Hilka Leicht