Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Továbbtanulás külföldön: Tanulj Malajziában

Malajzia dinamikusan fejlődő ország színes kultúrával és ősi hagyományokkal fűszerezve: rész-, alap-, és mesterképzések Malajziában kedvező tandíj és alacsony megélhetési költségek mellett!

Oktatási rendszer

Főváros: Kuala Lumpur
Népesség: 28.334.135
Terület: 329.758 km²
Időzóna: UTC 8 ig
Pénznem: Malaysischer Ringgit
Árfolyam: 1 MYR = 0.2157 EUR (Kelt: 23.08.2019)
Hivatalos nyelv: maláj
Szorgalmi időszak: július, március, június, augusztus, október

Információ a célországról

Malajziát két régió alkotja: a Maláj - félsziget nyugati részén található Kuala Lumpur, északról Thaifölddel délen pedig Szingapurral határos. A Dél-kínai tenger körülbelül 650 kilmométerre választja el Borneo szigetét. Malajzia fontos kereskedelmi központ a régióban. A Malacca szorosban található, maley  már a 17. században a gyarmatosítás idején is fontos szerepet játszott. Ma Délkelet-Ázsia térségében Malajzia az egyik legfejletteb és legdinamikusabb ország. Viszonylag könnyen bejárható.

A gyarmati múlt:
Portugália, Hollandia és Nagy-Britannia befolyása alatt állt. A változatos kultúráknak és az őslakosoknak köszönhetően Malajzia páratlan hagyományok, életformák és építészeti kincsek keveréke.

Malajziát multikulturális társadalom jellemzi, ahol elsősorban a malájok, kínaiak és az indiaiak élnek egymás mellett. A legnagyobb etnikai csoportot a muzulmán malájok alkotják. A kínaiak a társadalom egyharmadát az indiaiak pedig egytizedét teszik ki. A politikai és gazdasági hatalom elsősorban az etnikai felépítésen alapszik, a malájok a politikai életet a kínaiak pedig a gazdasági helyzetet uralják.

Természet: a fehér homokos strandok a pihenésre vágyók, a festői barlangok pedig a kalandvágyó kirándulók kedvenc helye. Az alacsony megélhetési költségeknek köszönhetően az ország viszonylag olcsón beutazható. Az ősi civilizációk kultúrája a trópusi hátország területén található, ahova viszonylag kevés turistának sikerül behatolnia.

Nagyváros: aki nagyvárosi légkörre vágyik Kuala Lumpurt kell felderítse. A Nyugati part multikulturális városa olyan színes mint maga az ország. Kuala Lumpur ázsia gyorsan fejlődő és növekvő metropolisza, amely elsősorban Malajzia gazdasági növekedésért felelős.

Szemesterstart: Február / Július / Szeptember

Költségek egy félévre: a tandíj 2.000 – 4.000 EUR között mozog, a megélhetési költségekre 1.500 – 2.500 EUR kell számolni.

Szerző: Hilka Leicht