Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
kUBbUH5ggSYRRzjd10GXN4&NR=1

Továbbtanulás külföldön: Tanulj Szingapúrban

Külföldi tanulmányi lehetőségek Szingapúrban, Ázsia kapujában: angol nyelvű alap-, rész-, valamint mesterképzések várják a nemzetközi hallgatókat a kulutrális szempontból sokszínű Szingapúrban. Kérdéseddel fordulj hozzánk bizalommal!

Oktatási rendszer

Főváros: Szingapúr
Népesség: 4.600.000
Terület: 710 km²
Időzóna: UTC 8 ig
Pénznem: Singapur-Dollar
Árfolyam: 1 SGD = 0.651 EUR (Kelt: 24.08.2019)
Hivatalos nyelv: maláj, angol, mandarin, tamil
Szorgalmi időszak: március, július, november

Információ a célországról

A tigrisállamok között oroszlán: az ősi hagyományok és a gazdasági fejlődés találkozó pontja Szingapúr. A kis szigetállam 5,2 milliós lakosságával közel akkora területter rendelkezik, mint Hamburg és Malajziától északra Indonéziától pedig délre található. Ideális kiindulási helyszín a feltörekvő ázsiai régió beutazására. 

A hagyományos kultúra és a nyugati életszínvonal egyedülálló keveréke alacsony megélhetési költségekkel, amely a külföldi tanulmányok elengedhetetlen eleme. Minden főiskolán angol az oktatási nyelv, így a hallgatók mérsékelten ugranak bele az ázsiai kultúrába.

Szingapúr multikultúrális népessége a világ minden tájáról érkezik. A lakosság nagy része bevándorló: 73% kínai, 13% maláj, 9% pedig indiai nemzetiségű. Hivatalos nyelve a szingapúri maláj, azonban az üzleti életben és oktatásban az angol a domináns nyelv.

Iődjárás: a kultúrális és gasztronómiai sokszínűség mellett az éghajlati viszonyok is kedvezőek. Szingapúr az egyenlítő övezetébe tartozik, ahol az éves középhőmérséklet 27ºC körül mozog, a páratartalom magas.

Szabadidős tevékenységek a nyüzsgő metropoliszban korlátlan számmal akadnak. Számos sportközpont, park, kávézó és bevásárlóközpont található a környéken, sok esetben 9-23 órás nyitvatartási idővel rendelkező gasztronómiai pontokkal. Mindemellett a tengerpart is könnyen elérhető. Szingapúr Délkelet-Ázsia tökéletes kiindulópontja.

Szemesterstart: Március, Július és November (trimeszterrendszer).

Féléves költségek: tanulmányi szakiránytól függően 3.000-5.000 EUR között van egy félév tandíja. A tandíj mellett lakhatási és megélhetési költségekkel is számolni kell (albérlet, étkezés, ruházás, könyvek, szabadidős programok, utazás, telefon…). Ezen költségek egy félévre 3.000-4.000 EUR között vannak.

Betegbiztosítás: a betegbiztosítás nem kötelező de erősen ajánlott. 

Közlekedés: a kis ország fejlett és jól ellátott infrastruktúrális hálózattal rendelkezik, amely a világon az egyik legjobbnak számít. Busszal, taxival vagy a földalatti MRT rendszerrel olcsón és gyorsan elérheted a célállomásod. A Tertiary Student olyan diákjegy, amely a buszos és vonatos utazásra jogosítja a hallgatókat. Hajóval Szingapúr szigete körbeutazható. A tradícionális riksa már szinte teljesen eltűnt az utcai közlekedésből, viszont Chinatown-ban még látható.

Szállás: érdemes utazás előtt dönteni a szálláslehetőségről. A hallgatók választhatnak egy szoba bérlése valamint egy teljes lakás bérlése között is.

Szerző: Hilka Leicht