Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Továbbtanulás külföldön: Tanulj Vietnámban

Hagyományörző kultúra és a pezsgő élet ötvözetével találkozhatsz Vietnamban! Angol nyelvű rész-, alap-, valamint mesterképzések várják a nemzetközi hallgatókat a modern modern felsőoktatási létesítményekben Vietnámban. Kérdéseddel fordulj hozzánk bizalommal!

Oktatási rendszer

Főváros: Hanoi
Népesség: 91.500.000
Terület: 331.698 km²
Időzóna: UTC 7 ig
Pénznem: Dong
Hivatalos nyelv: Vietnami
Szorgalmi időszak: február, június, október

Információ a célországról

Történelem: Vietnám fiatal népességű ország messzire nyúló történelemmel. Vietnám a történelem során Kínának, Franciaországnak valamint Japánnak is kolóniája volt. Ez az idő építészeti stílusaira rányomta pecsétjét. Franciaroszágban sok vietnámi orvos szerzett végzettséget. A gyarmatosítás után kitört vietnámi háború Észak és Dél között nagy pusztítást okozott.

Tanulj a fejlődő Vietnám egyedülálló részképzésein: a szocialisták uralta vietnámi Köztársaság az elmúlt 20 évben megnyitotta kapuit a világnak. Az ezredforduló után az ország turizmusa igazi fellendülést mutatott. Az ország több színvonalas egyetemi tanulmányi programmal várja kalandos kedvű hallgatóit. 

Utazás és földrajz: az ország déli részén fekvő gazdasági központ Ho-Chi-Minh-City (Saigon) a Mekong Delta trópusi éghajlati övezetében található. A tengerparti régió nagyon fejlett turisztikai lehetőségeket kínál. A ritkán lakott hegyvidéki területek északon a Red River deltájában, az elegáns Hanoi városát teljesen eltérő adottságok jellemzik. Az ország olcsó vonat és repülőjáratainak köszönhetően könnyen és kedvező áron beutazható. Vietnámban az utcán való közlekedés valamint a vezetés az Európaiak számára kihívásokkal teli. Az ország gasztronómiai különlegességeit kedvező áron végigkóstolhatod, a végén viszont az is jól lakik, aki a nemzetközi konyha szerelmese és nem mer kockáztatni.

A vietnámi kultúra tárt karokkal várja a nemzetközi hallgatókat: az emberek barátságosak és nyitottak a külföldiek érkezésére. Vendégként tisztába kell lenni a kulturális különbségekkel és szokásokkal valamint alkalmazkodni az ázsiai kultúrához. Amíg bizonyos viselkedési forma nyugaton elfogadott vagy elnézendő Ázsiában drákói szigorral fenyítik. Ez különösképp a kábítószer használatára vonatkozik.

Szemesterstart: Február, Június és Október

Félév költségei: az alapképzés tanulmányi költségei 5.600 EUR a mesterképzés költségei 6.600 EUR körül mozognak. A megélhetési költségek tekintetében körülbelül 3.200 EUR kell számolni.

Betegbiztosítás: érdemes külföldi biztosítással rendelkezni a kiutazás esetében, hisz a kinti ellátás költségei nagyon magasak. A nagyvárosok jobb ellátással rendelkeznek, az elhagyatottabb térségekben vigyázni kell!

Szerző: Hilka Leicht