Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Továbbtanulás külföldön: Tanulj Argentínában

Részképzések Argentínában: az Universidad de Belgrano, amely Buenos Aires-ben található az IEC partneregyeteme.

Oktatási rendszer

Az argentín felsőoktatási rendszer.
Főváros: Buenos Aires
Népesség: 40.500.000
Terület: 2.780.400 km²
Időzóna: UTC -3 ig
Pénznem: Argentinischer Peso
Árfolyam: 1 ARS = 0.0164 EUR (Kelt: 23.08.2019)
Hivatalos nyelv: Spanyol
Szorgalmi időszak: március, július

Információ a célországról

Argentína az Európaiak szemével egzotikus Dél-amerikai ország. A legtöbb embernek két dolog eszébe Argentináról: a Tango és a fával füstölt Asado sertés hús különlegesség. Argentína egyik meghatározó személyisége pedig pop történelmet is írt: A „First lady” Evita Perón Madonna alakításában a filmvásznon éledt újjá az Evita című filmben.

A főváros Buenos Aires
sokban hasonlít egy Dél-európai városra. Mivel nem volt rabszolgatartés Argentinában, a lakosság többségének spanyol gyökerei vannak. Sok bevándorló érkezett viszont Németroszágból, akiknke saját lapjuk még mindig kiadásra kerül. Az ünnepelt író Jorge Luis Borges honfitársait  így írja le:” Olaszok akik spanyol nyelven beszélnek, bár inkább angolok szeretnének lenni kik Párizsban élnek”. Borges mellett számos argentín író nemzetközi hírnévre tett szert mint Julio Cortázar és Manuel Puig.

A legismertebb argentín ember jelenleg Jorge Mario Bergoglio, akit I. Ferenc pápa név alatt kineveztek a katolikus egyház élére 2013-ban. Attól függetlenül, hogy a katolikus gyökerek erősen élnek az argetnín emberek hétköznapjaiban az 1980-as évek óta történt modernizációnak köszönhetően megkezdődött a demokratlizálódás. 2010-től az egyneműek házassága is legális, mely a LGBT országok élvonalába emeli Argentínát.
 
Buenos Aires a Tangon túl vibráló és sokszínű kulturális élettel szolgál az odalátogatóknak. A Teatro Colon a világ egyik legjobb operaháza. Argentína fejlődő filmiparának köszönhetően nemzetközi független filmfesztivált is rendeznek, valamint helyet kap egy óriási könyvkiállítás is.

Gazdaságilag Argentína a legerősebb ország a Dél-amerikai kontinensen, ettől függetlenül előfordulnak nagy különbségek az osztályok és régiók között.

A sokszínű fővárostól távolodva, Argentína számos izgalmas uticéllal szolgál. Ilyen desztináció Dél-Amerika legmagasabb hegye az Aconcagua vagy az Iguaçu vízesés Brazília határánál. A világ legdélibb városa Ushuaia, melyet szintén Argentínában találhatunk meg. Az úthálózat jó állapotban van, így könnyűvé teszi az országon belüli utazást, összekötve ezzel számos várost buszközlekedésnek köszönhetően. Minden nagyobb repülőtér rendelkezik repülőtérrel, viszont a vonatközlekedés Buenos Aires és néhány turisztikai célpont felé korlátozott. A hitelkártya és bankkártáyk nagy részét elfogadják a bankok illetve automaták. Igaz Argentína biztonságos országnak mondható, rablások történhetnek ezért ajánlatos csak kevés készpénzt tartani magunknál. Figyelem, a 100 pesos banjegyket  gyakran hamisítják!

Nem ajánlatos alábecsülni a gyors időjárási viszony változást ha hosszabb útra utazunk, hiszen az ország majdnem mindegyik időjárási övön végighúzódik. Pakolj megfelelően! Maga a város neve, Buenos Aires azt jelenti friss levegő éa maga a város is enyhe időjárással rendelkezik. Mint minden Európán kívüli út esetén, itt is érdemes utána érdeklődni az aktuális helyzetről az országban utad előtt.

Egészségbiztosítás:
Az európai ellátásnak megfelelően látják el az utazókat, viszont mindenképp magánbiztosítást kell kötni és érdemes a szükséges oltásoknak is utánajárni milyen hatással lehet szervezetünkre a klímák változása házi orvosodnál.

Felsőoktatási intézmények típusai

Argentínában 110 állami illetve magánegyetem található, mely 1.5 millió hallgatónak ad helyet, melnyek 1,6%-a nemzetközi hallgató. A legrégebbi egyetem az Universidad de Córdoba, mely 400 évvel ezelőtt alapították. A német-argentín felsőoktatási centrum 2010-es megalakulásának köszönhetően több nemzetközi diploma program került kidolgozásra. 2012-ben megnyílt a harmadik Max-Planck Inétzet mely a biomedical kutatásokat segíti nemzetközi szinten.

Szerző: Hilka Leicht