Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Továbbtanulás külföldön: Tanulj Chilében

Részképzések Chilében: jelenleg az IEC-nek egy partneregyeteme található Chilében, amely két különböző városban kínál színvonalas képzéseket a nemzetközi hallgatók számára.

Oktatási rendszer

Főváros: Santiago
Népesség: 16.600.000
Terület: 755.696 km²
Időzóna: UTC -3 ig
Pénznem: Chilenischer Peso
Árfolyam: 1 CLP = 0.0013 EUR (Kelt: 18.06.2019)
Hivatalos nyelv: spanyol
Szorgalmi időszak: augusztus, március

Információ a célországról

Tanulj külföldön, mégpedig Chilében! Chile 4,275 km hosszan húzódik  a Dél-amerikai kontinensen, de mindösszesen 90 és 440 km között változik az ország szélessége. Klímája az ország hossza miatt változik: az Andok havas 6,000 méter magas csúcsai és az Atacama partjai égyaránt jellemzőek, csakúgy mint a mediterrán időjárás az ország középső részén és a hideg, esős idő a déli régióhoz közel.

Tölts el egy szemeszter Chile parti városában Viña del Marban vagy a gyors tempóban fejlődő fővárosban, Santiago de Chilében.  Az ENSZ elsők között jegyzi kontinens listáján a fejlődő országok között. Az ország északi része rövid ideig része volt az Inka birodalomnak és 1540-ig a spanyol királyásghoz is tartozott, mielőtt 1810-ben elnyerte függetlenségét. A populáció 5%-a őslakos, a lakosság másik része pedig spanyol, angol, ír és német felmenőkkel rendelkezik. A multikulturális háttér megjelenik az ország konyhaművészetében is, és olyan német étellel is találkozhatunk mint a hamisítatlan savanyú káposzta.

Utazás Chilében: Chilében közlekedni legegyzserűbben busszal érdemes, ugyanakkor ez a legbiztonságosabb is, hiszen a bérautók, nem mindig találhatóak a legjobb állapotban. Attól függetlenül, hogy általánosságban biztonságos ország Chile, rablások történhetnek. Érdemes megtervezni utazásainkat és túráinkat. Az idő gyorsan változhat utunk során, és a vulkanikus mozgások is jellemzőek.

Biztosítás: Az ellátás minősége európai szinttű, viszont természetesen érdemes teljeskörű biztosítást kötni tanulmányaid idejére. Az esetleges szükséges oltásokról is érdemes tájékozódnod utad előtt.

Munka: Tanulóvízummal nem lehet munkát vállalni Chilében.

Szerző: Hilka Leicht