Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Továbbtanulás külföldön: Tanulj Peruban

Az IEC-nek jelenleg egy partneregyeteme van Peruban, ahol a hallgatók egy külföldi félévet tölthetnek el.

Oktatási rendszer

Főváros: Lima
Népesség: 31.000.000
Terület: 1.280.000 km²
Időzóna: UTC -5 ig
Pénznem: Nuevo Sol
Árfolyam: 1 PEN = 0.2713 EUR (Kelt: 20.07.2019)
Hivatalos nyelv: spanyol, quechua és aimara
Szorgalmi időszak: január, március, augusztus

Információ a célországról

Peru gazdag kultúrája és lélegzetelállító természeti csodái könnyedén felejthetetlenné teszi külföldi tanulmányaid. Tengerpartok, vidékek és az esőerdők világának mind egytől-egyig meg van a saját varázsa, melyet fel kell fedezni minden odalátogatónak: a 2,000 km hosszú Csendes óceaáni partszakasz, és a 6,000 méteres hegyek mind mind ezt támasztják alá. Peruban található a világ legnagyobb benszülött lakossága, Északon még mindig vannak olyan törzsek melyek teljesen elszigetelten élnek a külvilágtól.

Az oktatás angol nyelven folyik a nemzetközi hallgatóknak kínált programokban. A spanyol nyelv pedig a mindennapi életben használják, hiszen a peruiak 80%-ának a spanyol az anyanyelvük. Ennek köszönhetően jó alkalom nyílik a hallgatóknak arra, hogy egy új ynelvet tanuljanak meg. A peruiak híres irodalmi Nobel-díjas írója Mario Vargas Llosa.
Peru híres monumentális építményeiről és több, mint 5,000 éves történelemről. Az európai középkor idején a Dél-Amerikai kontinensen az inkák formálták a régió történelmét. A Macho Picchu romjai ma is turisták százait vonzza, melyet Dél-Amerika legfontosabb látványosságaként tartanak számon. A spanyol kolonizáció mély nyomot hagyott az ország történelmében.Peru a spanyol királyság része volt 1532-től, melynek 1824-ben lett vége, Bolivar segítségével.

Peru, mint iparosodó ország tele van ellentétekkel, mely az európai gondolkodásmódot tovább tágíthatja. Ez kiváltképp igaz fővárosukra, Limára  mely 7 millió ember lakóhelye és az ipar melegágya is egyben. Ezen kívül a mezőgazdaság és bányászat a gazdaság fontos részét képezi. 
A perui konyha tele van meglepetéssel. Régiónként változik az ország konyhája, mely izgalmas kombinációja a őslakos és spanyol illetve a kínai bevándorlóknak köszönhetően a kínai konyhának is.

Egészségügyi biztosítás: A hallgatóknak kötelező biztosítást kötniük, hiszen Limában a nemzetközi hallgatók egészségügyi ellátását magánintézményben teszik meg.

Utazás Peruba: A városokban a legegyszerűbben taxival közlekedhetünk, míg hosszabb távolságokra a buszok a megfelelő közlekedési eszközök. Az úthálózat folyamatosan bővül, azonban az ország nagy részén még mindig nem burkoltak az utak. Ha van rá lehetőséged, átutazhatod az országot a híres Panamericana-n át egészen Északtól Délre. Amennyiben az Andokba szeretnél kirándulni és utazni, nem árt ha előtte megismerkedsz a helyi szokásokkal is! Az IEC csapata szívesen ad pár hasznos tippet. 

Szerző: Hilka Leicht